Inici -> Vila-real -> Mobilitat

Mobilitat

Mobilitat

tornar Imprimir

Logo PMUS

PLA DE MOBILITAT

Vila-real està immersa en un nou model de ciutat. L'impuls del Pla de mobilitat urbana sostenible de Vila-real permetrà definir, sobre la base d'un diagnòstic exhaustiu, les actuacions necessàries a implementar a la ciutat per a aconseguir una mobilitat sostenible i amb això millorar la qualitat de vida de la ciutadania. El pla s'inicia amb l'objectiu de caminar cap a una ciutat més accessible, amable i segura. Una ciutat on el vianant siga el protagonista i puga gaudir de l'espai públic. Amb aquesta finalitat, serà fonamental prioritzar els itineraris per als vianants, la xarxa de carril bici, un servei de transport públic més competitiu i noves zones d'aparcament, entre altres qüestions.

TALLER 2.- CONSEJO DE PARTICIPACIÓN CIUDADANA Y OTROS AGENTES IMPLICADOS (30/08/18).

Amb tren

L'estació de Vila-real forma part de la línia de Rodalia C-6 València Nord-Castelló de la Plana. Des d'allí, pots moure't amb l'autobús urbà o amb Bicivila't.

Com a conseqüència de les obres del Corredor Mediterrani, l'oferta de trens amb parada en l'estació de Vila-real s'ha vist considerablement afectada. Consulteu a l'estació, en els telèfons d'atenció 902 999 106 i 963 357 400 i en els punts d'informació de Renfe els horaris i freqüències del servei de trens. 

D'altra banda, Renfe informa que, fins al pròxim 10 de gener, els trens en els quals es realitzava transbord per autobús reprenen la seua circulació normal. A partir d'eixa data, el servei pot veure's de nou condicionat pels treballs en el Corredor Mediterrani, circumstància que serà comunicada per la companyia a través de cartelleria, megafonia i les vies habituals.

Tel.: 902432343
http://www.adif.es
http://www.renfe.com

Amb taxi

La parada de taxis està ubicada a l'avinguda de la Murà, 3.

Companyies que ofereixen servei de taxi:

AUTOTAXI VILLARREAL
C/ Sant Vicent de Paül, 5
964520636

EUROTAXI VILA-REAL
Pl. Major, 25
eurotaxicastellon@gmail.com
647812101

AUTO - TAXI VILLARREAL
Av. Francesc Tàrrega, 39
jmpr1945@gmail.com
639925039

RADIO TAXI VILA-REAL, COOP. V
C/ Pietat, 151
964525299

TAXI PARA 8
C/ Joan Baptista Llorens, 20
taxipa8@gmail.com
646403000

Amb bicicleta

Vila-real disposa d'una xarxa de ciclocarrers i zones 30 i ha adaptat la seua ordenança de trànsit per a incloure específicament la circulació amb bicicleta pels seus carrers. Pots consultar tota la informació sobre la xarxa de ciclocarrers i la normativa de circulació en la secció de mobilitat urbana sostenible del web de Medi Ambient.

A més, per a desplaçar-te amb bicicleta per la ciutat, Vila-real compta amb un sistema de préstec gratuït de bicicletes, Bicivila't.

Amb cotxe

El pàrquing públic subterrani de la plaça Major disposa de 258 places en rotació. L'acord signat per l'Ajuntament amb l'empresa ofereix la primera mitja hora gratuïta al matí i una tarifa reduïda de 2 euros de 17.00 a 8.00 hores i de 8.00 a 15.00 hores en els dies de mercat (dimecres, divendres i dissabte).

A l'entrada sud de la ciutat, al carrer de Matilde Salvador, hi ha un altre aparcament públic en superfície.

A peu

Consulta el mapa i la guia de carrers de Vila-real ací.

Amb autobús

La línia d'autobús urbà uneix l'estació del ferrocarril amb l'Hospital de la Plana circumval·lant tota la ciutat amb una freqüència horària.

Pots consultar els horaris i itineraris en el document adjunt.

La línia urbana ofereix serveis especials en la temporada d'estiu per a connectar el nucli urbà amb la zona del Termet i també en ocasions puntuals, com els dies de mercat ambulant o la festivitat de Tots Sants.

http://www.hicid.es/descargas/VMercado.pdf  
http://www.hicid.es/descargas/VHospital.pdf

Informació i contacte: Autobusos Hicid. Tel. 964200122

A més del servei urbà, arriben a Vila-real cinc línies d'autobús interurbà.

Consulta també la informació del bus a l'UJI. (En tramitació administrativa)

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es