Inici

Vila-real impulsa la Cavalcada de Reis com a Festa d'Interés Turístic amb nous espectacles exclusius d'animació

tornar Imprimir

dimarts, 15 de desembre de 2015

Sala de premsa, Joventut

Presentació de la programació de Nadals i Reis 2015-2016

Vila-real impulsa la Cavalcada de Reis com a Festa d'Interés Turístic amb nous espectacles exclusius d'animació

La Cavalcada de Reis de Vila-real, declarada Festa d'Interés Turístic Provincial fa poc més d'un any, compleix 88 anys i per a seguir impulsant-la dins i fora de les fronteres de la ciutat, Joventut Antoniana ha preparat, amb la col·laboració de les regidories de Joventut i Tradicions, una programació especial que comptarà, per segon any consecutiu, amb espectacles d'animació preparats en exclusiva per companyies locals per a l'ocasió. El regidor de Joventut, Xavier Ochando, acompanyat pel president de Joventut Antoniana, Pasqual Vilanova, ha presentat, al costat de l'estàtua en homenatge als Reis d'Orient, la programació preparada per a Nadal i Reis d'enguany. 

"Ens trobem en un lloc simbòlic, al costat de la seu de Joventut Antoniana, d'on parteix i on conclou la Cavalcada i just on els joves de Vila-real van alçar fa uns mesos aquesta estàtua per a commemorar que la ciutat compta amb la segona desfilada més antiga de la Comunitat Valenciana i amb el reconeixement de Festa d'Interés Turístic Provincial, que va fer que només l'any passat 12.000 persones isqueren als carrers a gaudir d'aquest tradicional i emblemàtic esdeveniment", explica Ochando. 

"La Cavalcada de Reis és fruit del treball incansable de Joventut Antoniana, un esdeveniment que ens acosta la il·lusió, la tradició i la solidaritat, ja que no cal oblidar que aquesta entitat realitza un esforç tremend per a ajudar cada any 80 famílies que no passen pel seu millor moment", incideix. "Per això, i per l'efecte multiplicador d'aquesta iniciativa i d'aquest treball, la Regidoria de Joventut aporta cada any una subvenció que ha anat incrementant-se fins als 25.000 euros, que es cobren just a la signatura del conveni que mantenim amb Joventut Antoniana, perquè donen forma a aquesta impressionant celebració que enguany tornarà a portar la màgia als carrers de la ciutat", apunta. 

Així, entre els actes programats per a celebrar aquesta festa, els més xicotets podran tornar a comptar amb el Missatger Reial el pròxim dia 26, a les 11.00 hores a la plaça Major, que recollirà les seues cartes per als Reis d'Orient, i amb el Pregó, el mateix dia a les 18.30 hores, a càrrec de Gloria Gil. Els assistents a la visita del Missatger podran adquirir el segell antonià, igual que la palla i les garrofes per a l'arribada dels Reis i les garrofes solidàries, en col·laboració amb totes les pastisseries de la ciutat, que comptarà amb un codi bidi a través del qual descarregar-se el tradicional Tirorí, tirorí, a més d'oferir postals i xapes dels Reis elaborades per les joves vila-realenques Laulauenlaseuatinta. 

"Apostem pels joves de la nostra ciutat, per les nostres coses i, per això, també hem apostat per les companyies locals, que un any més participaran en la Cavalcada preparada per a la vesprada del 5 de gener. L'esdeveniment, que començarà a les 19.00 hores des de la parròquia dels Franciscans, recorrerà les avingudes de Pius XII, La Murà i Francesc Tàrrega i els carrers d'Ignasi Vergara, Polo de Bernabé, Raval de Sant Pasqual i Major Sant Jaume fins a arribar a la plaça Major, on Ses Majestats es dirigiran a tots els xiquets i xiquetes de Vila-real. En la desfilada participaran les companyies locals Scura Splats i La Fam, "que ha preparat un espectacle exclusiu per a l'ocasió amb un dromedari de cinc metres i xanquers i malabaristes". Així mateix, com cada any, els Reis de Joventut Antoniana repartiran regals als xiquets que ho hagen sol·licitat prèviament.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es