Inici

El Centenari del Patronat 'cobreix' les festes de Sant Pasqual amb una desena d'accions i reforça el lideratge en turisme religiós

dimecres, 10 de maig de 2017

Presentació dels actes del Centenari de sant Pasqual en festes_1

El Centenari del Patronat de Sant Pasqual sobre Vila-real estarà present en les festes en honor al patró en una desena d'accions de tot tipus, amb les quals l'Ajuntament de Vila-real vol "destacar la figura de sant Pasqual com a símbol d'unió per a tots els vila-realencs" i seguir reforçant el posicionament de lideratge en matèria de turisme religiós a la Comunitat. Un espectacle audiovisual projectat sobre la façana de la basílica, l'edició de cobertors commemoratius amb la imatge del patró o el repartiment de 9.000 taulells amb el logotip del centenari són algunes de les activitats que se sumen a la tradicional missa pontifical, processó, foguera i ofrena al patró del dia 17. 

Al costat d'aquestes accions, la Casa Museu de Llorens Poy inaugura aquesta vesprada una exposició de l'obra i col·lecció privada del Fill Predilecte de la ciutat que recorre l'estreta relació de l'artista amb la figura de sant Pasqual. "No hi ha ningú que haja fet més que Llorens Poy per destacar el patró de Vila-real i aquesta capacitat i devoció per sant Pasqual va inspirar la col·lecció privada d'art popular religiós més important d'Europa. A partir d'aquesta exposició, la Casa Museu de Llorens Poy s'integra com un dels llocs museístics més importants de Vila-real i un recurs únic en el posicionament referent de la ciutat en matèria de turisme religiós", ha assenyalat l'alcalde, José Benlloch, en la presentació dels actes del Centenari del Patronat inclosos en les festes. Juntament amb el primer edil, el regidor de Turisme, Emilio M. Obiol, ha donat compte de les principals activitats en commemoració de l'efemèride, acompanyat pels edils de Cultura, Eduardo Pérez; Festes, Javier Serralvo; i col·laborador de Turisme, Diego A. Vila. La comissària de la mostra, Marta Juan; la tècnica de Museus, Carmela Falomir; i el nebot del Fill Predilecte, Antonio Carlos Llorens, han participat també en la presentació dels actes. 

"Enguany, complim un segle d'història des que Vila-real va triar sant Pascual com a patró. La commemoració té un component molt emotiu per aquells que creiem, però també per als que no, ja que per a tots el patró és un símbol d'unió i d'identificació amb la nostra ciutat", valora Benlloch. "Des del respecte a tots els àmbits, hem preparat una sèrie d'actes pels quals vull agrair i felicitar tots els que han estat treballant i aportant idees per a aquesta programació, des dels departaments municipals a la Fundació de Sant Pasqual o els membres de la comissió de treball del centenari", agrega l'alcalde. 

Entre ells, a més de la mostra "Llorens Poy i Sant Pasqual: inspiració i devoció", destaca el mapping del dia 17. "Es tracta d'un espectacle únic i singular, que consisteix en la projecció, per primera vegada a Vila-real, d'un audiovisual centrat en la figura del patró que es caracteritza per adequar-se a la morfologia arquitectònica del lloc on es projecta; en aquest cas, la basílica. Un gran espectacle de llum i so al qual animem tots a assistir", detalla Obiol. Una altra de les accions destacades és l'edició de rebosters commemoratius, que podran obtenir-se en la Fundació de Sant Pasqual per un donatiu de 20 euros, i que serviran per "engalanar la ciutat" en les festes del centenari. 

"Vila-real aspira a obrir oportunitats i el turisme religiós és una d'elles. Per això, estem treballant amb l'Agència Valenciana de Turisme per convertir Vila-real en la major referència en turisme religiós de la Comunitat. Tenim els recursos per fer-ho, però estem treballant amb tranquil·litat i responsabilitat", incideix Benlloch. En aquesta línia, l'alcalde destaca la celebració, enguany, d'un Congrés Nacional i Turisme Religiós amb motiu del Centenari del Patronat que "donarà patent a Vila-real en aquest matèria".

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació dels actes del Centenari de sant Pasqual en festes
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032 · Correu electrònic: atencio@vila-real.es