Inici

Un congrés, exposicions, la ruta santpasqualina i la millora de l'entorn centraran el Centenari del Patronatge de Sant Pasqual

tornar Imprimir

dijous, 19 de gener de 2017

Sala de premsa, Turisme, Ajuntament

Presentació del Centenari del patronatge de Sant Pasqual en Fitur_3

Un congrés, exposicions, la ruta santpasqualina i la millora de l'entorn centraran el Centenari del Patronatge de Sant Pasqual

Enguany es compleix un segle del patronatge de sant Pasqual a Vila-real, efemèride que comptarà amb una programació especial que servirà per a potenciar i reforçar el lideratge de la ciutat en turisme religiós a nivell de tota la Comunitat Valenciana. Amb aquest objectiu, Vila-real ha presentat aquest matí en la Fira Internacional de Turisme (Fitur) la imatge i calendari preparats per l'Ajuntament, juntament amb la Fundació Pro Monestir i Basílica de Sant Pasqual i altres col·lectius, per commemorar el centenari i destacar el potencial del turisme religiós en la ciutat.

El regidor de Turisme, Emilio M. Obiol, ha sigut l'encarregat de desvetllar algunes de les accions previstes en el Centenari del Patronatge de Sant Pasqual, que comptarà amb exposicions, espectacles, un congrés internacional de turisme religiós o un aplec d'alcaldes de la Ruta de Sant Pasqual, en la qual treballa des de fa un temps el consistori. A més, durant l'any del centenari s'escometran treballs d'embelliment de l'entorn de la basílica, com la recreació de les populars bassetes del jardí o l'adequació de la campana de volteig, considerada una de les més grans del món.

El calendari d'actes començarà al febrer, aprofitant les Festes Fundacionals de la ciutat. En aquest marc està prevista l'exposició filatèlica "Sant Pasqual i Vila-real", organitzada per Turisme, la Fundació Caixa Rural i l'Associació Cultural El Bressol, que tindrà lloc a les sales de Caixa Rural. En l'apartat d'exposicions, a la primavera arribarà també "Sant Pasqual en el llegat de la casa de Llorens Poy", que exhibirà a la Casa Museu de l'artista una mostra de la ingent col·lecció del Fill Predilecte de la ciutat. L'exposició "Pasqual Amorós. El santero de Vila-real" recuperarà, després de l'estiu, la figura i l'obra del conegut imatger vila-realenc.

El centenari també tindrà el seu reflex en les festes patronals de maig, quan se succeiran els actes religiosos, tradicionals i festius en honor a sant Pasqual, als quals se sumarà enguany l'adequació d'una campana de volteig i un mapping -espectacle d'animació, llum i so- sobre la façana de la basílica. Un congrés internacional de turisme religiós, de la mà de la Generalitat, o una trobada d'alcaldes dels municipis pels quals va passar sant Pasqual, on destaquen les localitats aragoneses de Torrehermosa i Alconchel, així com les alacantines Elx i Montfort, sense oblidar Xàtiva i València, seran un altre dels esdeveniments de l'any del centenari. "La figura majúscula de sant Pasqual suposa un gran projecte per a tots i la commemoració del centenari del patronatge implicarà la potenciació del turisme, especialment cultural i religiós, tant a la nostra ciutat -que ja és tot un referent a la Comunitat- com en la resta de municipis que integren la ruta", assenyala Obiol.

La commemoració del patronatge comptarà al llarg de l'any amb diferents iniciatives de difusió, entre les quals el regidor de Turisme ha avançat algunes com l'elaboració d'un vídeo sobre la ruta del sant o l'edició d'un número especial de la sèrie de guies turístiques Passejant per Vila-real dedicat al patró. "Amb tots aquests ingredients, i de la mà de la societat local, hem dissenyat un calendari a l'altura de l'efemèride que celebrem; una commemoració important per a la ciutat, tant des del punt de vista emotiu pel que significa el patró, com d'oportunitat per a seguir posicionant-nos com a referents en un sector de turisme religiós que Vila-real vol liderar", conclou Obiol.

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació del Centenari del patronatge de Sant Pasqual en Fitur_4 Presentació del Centenari del patronatge de Sant Pasqual en Fitur Presentació del Centenari del patronatge de Sant Pasqual en Fitur_1

Veure més imatges

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es