Inici

Benlloch tanca l'acord amb els pares carmelites per a construir el pavelló que substituirà el Campió Llorens al pati del col·legi

tornar Imprimir

dimarts, 4 de juliol de 2017

Sala de premsa, Ajuntament

Benlloch tanca l'acord amb els pares carmelites per a construir el pavelló que substituirà el Campió Llorens al pati del col·legi

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha traslladat aquesta vesprada a la Junta de Portaveus municipal l'estat de les converses amb els pares carmelites, amb els quals s'ha arribat ja a un acord per a poder construir en el pati del col·legi el nou pavelló poliesportiu que substituirà al Campió Llorens i l'edificació del qual assumirà íntegrament el Villarreal CF. L'acord contempla la donació de 3.000 metres del pati del col·legi, que es reserva el dret d'ús de la infraestructura en horari escolar i en dates determinades pactades amb l'SME i el consistori.

"Sempre he defensat que, en el tema del pavelló, la qüestió més important era on, molt més que quan. Ha sigut un treball i unes converses llargues, però finalment han fructificat en el millor acord per a la ciutat, que és aquell que permet la construcció del poliesportiu a l'emplaçament més pròxim al que ocupava el Campió Llorens, amb la idea que sempre hem defensat de mantenir una distribució de les dotacions esportives per barris per a garantir oportunitats en totes les zones de la ciutat", detalla Benlloch. "Amb aquest criteri, la millor ubicació per a aquesta nova dotació esportiva és, sens dubte, el pati del col·legi de Carmelites, i, després de mesos de treball, estem ja en disposició d'anunciar l'acord que ho farà possible", avança l'alcalde.

El Consell Provincial de les Províncies Carmelites d'Aragó, Castella i València ha donat ja el seu vistiplau, en la reunió celebrada a Saragossa dijous passat, 29 de juny, als termes de l'acord, que se signarà i presentarà en breu. Entre altres qüestions, el conveni contempla la donació a la ciutat, de manera completament gratuïta, d'uns 3.000 metres quadrats situats dins del pati del col·legi i valorats al voltant d'un milió d'euros. La comunitat del centre, per la seua banda, es reserva el dret d'ús de les instal·lacions en horari escolar i dates determinades, pactades prèviament amb l'SME i l'Ajuntament, que es faran públiques en el seu moment. Per a garantir el funcionament de l'acord, es constituirà una comissió de seguiment formada per representants tant del consistori com dels carmelites.

"Vull agrair l'esforç del pare Goyo i el pare David, així com el director del centre, i la serietat amb la qual han gestionat l'acord. Cal tenir en compte que no es tracta únicament d'un col·legi, sinó d'una comunitat que compta amb institucions pròpies on s'han de debatre i aprovar aquest tipus de gestions. Estem segurs que l'acord al qual hem arribat serà beneficiós per a tots: el pavelló es construirà al barri on se situava el Campió Llorens, molt prop de l'anterior emplaçament, sense cost per al consistori; mentre que, al seu torn, també ajudem al fet que el col·legi, un dels més sol·licitats de la província de Castelló i de Vila-real, tinga molt futur per davant", valora Benlloch, qui recorda que l'orde dels pares carmelites remunta la seua presència a Vila-real l'any 1593. 

A més dels avanços en l'acord del pavelló, la Junta de Portaveus ha abordat la convocatòria de juntes de portaveus de manera periòdica cada divendres anterior a la celebració de plens ordinaris (últim dilluns de mes). L'objectiu d'aquesta proposta és facilitar el diàleg entre els grups municipals per a poder arribar a més consensos en les propostes i mocions que es debaten en els plens.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es