Inici

Vila-real lidera els programes de contractació de joves a l'atur amb la incorporació a l'Ajuntament de 55 persones

tornar Imprimir

dimecres, 23 d'agost de 2017

Sala de premsa, Economia, Ajuntament

Incorporació dels plans d'ocupació Avalem Joves+_1

Vila-real lidera els programes de contractació de joves a l'atur amb la incorporació a l'Ajuntament de 55 persones

L'Ajuntament de Vila-real ha incorporat aquest matí els 55 joves, menors de 30 anys, contractats per a un període d'entre set mesos i un any, dins dels programes Avalem Joves+ de la Generalitat. Les contractacions han suposat una inversió d'1,2 milions d'euros, dada que situa Vila-real com el primer municipi en inversió en aquests plans de tota la Comunitat en termes relatius i el quart en xifres absolutes. Els nous empleats municipals s'incorporaran als diferents departaments per a treballar en l'estratègia de ciutat i col·laborar en la preparació de la tercera convocatòria dels fons europeus Edusi.

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, acompanyat de la tinent d'alcalde Silvia Gómez i del regidor d'Economia, Xavier Ochando, ha donat la benvinguda aquest matí als participants en el programa, amb el qual s'eleven a 250 les persones que han resultat beneficiàries enguany en els diferents plans d'ocupació de la Generalitat. "En només dos anys, i malgrat arrossegar un deute heretat de 40.000 milions d'euros, hem passat de no rebre ni un euro de la Generalitat per a contractar ningú, als 2,5 milions amb els quals comptarem enguany. Això és invertir en les persones i no en les grans obres buides de contingut a les quals ens tenia acostumats el PP, com la mateixa BUC, que rep aquests 55 joves. Un espai que ha passat en sis anys de ser una biblioteca sense llibres, un contenidor sense contingut, a un espai de talent i coneixement", argumenta l'alcalde. 

La consignació d'1,2 milions en les contractacions del Pla de Garantia Juvenil -dels quals 991.000 euros corresponen a la Generalitat i 230.000 euros, a l'Ajuntament- situa Vila-real al capdavant en inversió de tota la Comunitat. "Mentre en municipis amb major població, s'han tramitat moltes menys contractacions, a Vila-real som capdavanters en termes relatius i els quarts de la Comunitat en xifres absolutes", valora Benlloch. En aquesta línia, l'alcalde s'ha referit a municipis com Gandia, amb 76.000 habitants i només 10 contractes, Benidorm (69.000 habitants, 8 persones contractades) o Sagunt (65.000 habitants, 15 contractes). 

"Fins fa només dos anys, amb el Partit Popular en la Generalitat, a Vila-real les inversions passaven de llarg. Ara, les ajudes s'atorguen per mèrits propis i amb criteris objectius", valora Ochando, qui destaca també que el programa autonòmic de contractacions en pràctiques recull el testimoni de les beques Vilabeca, impulsades el 2012 de manera pionera a Vila-real. "És un orgull que el nostre programa de beques municipals haja servit d'exemple i referència perquè la Generalitat engegue ara aquestes ajudes, que ofereixen als joves una primera experiència laboral, al mateix temps que la ciutat es beneficia també del seu talent i la seua capacitat", detalla el responsable d'Economia. Igual que en els programes Vilabeca, també s'han previst sessions de tutorització, formació i creativitat amb els joves que s'incorporen a la plantilla municipal. 

"L'any 2012, vam posar en funcionament de manera pionera un programa de beques perquè era l'única cosa que el Govern central i la Generalitat ens permetien fer per a lluitar contra l'atur. Ara, per fi, tenim un Consell que pensa en les persones i no en les grans obres", agrega Benlloch. "Aquests 55 joves aportaran a l'Ajuntament una injecció d'aire fresc, per a treballar en l'estratègia de ciutat a partir de les nostres quatre grans marques i també per a preparar la tercera convocatòria d'ajudes Edusi que sol·licitarem per a seguir avançant cap al Vila-real del 2020", conclou.

Galeria multimèdia

Imatges

Incorporació dels plans d'ocupació Avalem Joves+ Incorporació dels plans d'ocupació Avalem Joves+_2 Incorporació dels plans d'ocupació Avalem Joves+_3
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es