Inici

Vila-real accelera els tràmits per a la demolició de naus abandonades al camí de les Voltes i reforça la vigilància

tornar Imprimir

divendres, 25 d'agost de 2017

Sala de premsa, Ajuntament

Naus abandonades al camí Les Voltes

Vila-real accelera els tràmits per a la demolició de naus abandonades al camí de les Voltes i reforça la vigilància

L'Ajuntament de Vila-real ha posat en funcionament un operatiu de vigilància especial de la Policia Local als voltants de les naus abandonades del camí de les Voltes, després de detectar que podrien haver tingut accés joves de la ciutat. A més del dispositiu especial, l'alcalde, José Benlloch, està accelerant tots els tràmits necessaris per a procedir com més prompte millor a l'enderrocament de les instal·lacions. 

"En les últimes setmanes, ens han informat que adolescents i fins i tot menors de la ciutat podrien haver accedit a aquests recintes, en estat ruïnós, per a reunir-se, fer maleses o fins i tot gravar vídeos. Aquesta situació ens preocupa moltíssim, perquè l'accés a aquestes naus abandonades implica un perill que volem prevenir per tots els mitjans", assenyala Benlloch. Davant aquesta situació, l'equip de govern està actuant "amb tota la fermesa que permet la llei" per a atallar els riscos; amb aquest objectiu s'ha destinat un operatiu policial especial i s'està treballant per a accelerar al màxim els tràmits per a demolir les naus. 

"Volem advertir els pares i les mares públicament perquè vigilen aquestes activitats de risc i hem incrementat la vigilància en la zona, mentre des dels departaments tècnics es treballa ja en els projectes de demolició per a procedir en breu als enderrocaments i adequar urbanísticament els solars", indica l'alcalde, qui recorda que l'Ajuntament ha actuat ja en altres naus abandonades, per a donar resposta als problemes de seguretat i salubritat. "Durant els últims anys, hem actuat en casos com el de Fritta o Azuvi, així com en moltes naus abandonades, fruit de la crisi econòmica i la deslocalització de les empreses a altres punts de la ciutat o fora del municipi; abandó que provocava problemes greus i la solució dels quals resulta molt complexa, ja que es tracta de recintes privats", recorda el primer edil. 

En els casos d'aquestes naus del camí de les Voltes, l'Ajuntament té obert un expedient des de fa uns quants anys, però el canvi de titularitat de les instal·lacions en diverses ocasions, fruit de la situació dels bancs i les empreses, ha dificultat les gestions. "En aquest moment, ja estan més clars els títols de propietat de les naus i estem accelerant al màxim tots els tràmits i els projectes per a procedir a la seua demolició al més prompte possible, al mateix temps que reforcem la vigilància per a prevenir qualsevol risc i garantir la salubritat i la seguretat dels vila-realencs", conclou Benlloch.

Galeria multimèdia

Imatges

Naus abandonades al camí Les Voltes_1 Naus abandonades al camí Les Voltes_2
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es