Inici

Vila-real celebra la 13a edició del Mes de la Sostenibilitat amb activitats i campanyes per a aconseguir una ciutat més saludable

tornar Imprimir

dimarts, 3 d'octubre de 2017

Sala de premsa, Medi Ambient

Sancho presenta el 13é Mes de la Sostenibilitat

Vila-real celebra la 13a edició del Mes de la Sostenibilitat amb activitats i campanyes per a aconseguir una ciutat més saludable

Vila-real celebra aquest mes d'octubre l'edició número 13 del Mes de la Sostenibilitat. Una iniciativa de la Regidoria d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, amb el suport de Reciplasa, que tornarà a comptar amb diferents campanyes i activitats per a aconseguir una ciutat més neta i saludable per a tots.

Al curs d'Agricultura ecològica, que acaba d'arribar a la sisena edició, de la mà de Temps de Sembra i amb el suport de l'Ajuntament, Caixa Rural i la Cooperativa, se suma una de les principals novetats d'enguany, com és la campanya de recollida de residus canins i conscienciació als veïns. El regidor de l'àrea, Josep Pasqual Sancho, explica que aquesta iniciativa compta amb un aparell motoritzat que passarà durant tot el mes per les diferents zones de la ciutat arreplegant els excrements canins. "Portem temps observant que no hi ha manera que la gent es mentalitze i arreplegue les caques de les seues mascotes, els carrers segueixen molt bruts i tots som responsables de la imatge que donem de la ciutat", explica. Per aquest motiu, a banda de l'aparell que circularà durant tot el mes per diferents zones, "un grup de persones realitzarà diferents campanyes de difusió i de conscienciació per a informar els veïns de com fer ús dels parcs canins i de la seua responsabilitat a l'hora de fer-se càrrec dels residus que generen els seus animals".

D'altra banda, la setmana que ve donarà inici el concurs Ciutat de Vila-real cap al desenvolupament sostenible, dirigit als alumnes de 4t de l'ESO, que a més de participar en un taller, hauran de realitzar un inventari sobre els barrancs de Vila-real amb les imatges i curiositats que consideren interessants. El premi són 1.000 euros per a l'institut guanyador, que haurà de destinar-ho a material o activitats per a l'alumnat.
La cinquena campanya de reducció d'embolcalls, que tornarà a repartir més de 600 porta-entrepans entre els alumnes de 1r de primària i ensenyarà a reutilitzar per a generar menys residus, se suma a una nova edició del concurs escolar Joguets amb molta vida, de la Fundació Tots Units, que premiarà la creació d'un joguet amb material reciclat.

A partir del 16 d'octubre donarà inici una nova i "potent" campanya destinada als comerciants de la zona centre. "Per la idiosincràsia de la zona, els contenidors no poden estar tot el dia exposats i els venedors es veuen obligats a deixar les caixes de cartó al carrer fins a la seua recollida, i es queden a l'abast de persones incíviques que les escampen", indica Sancho. Per això, es lliuraran paquets a cada comerç amb "instrumental com cúter i rotllo de corda per a facilitar el desmuntatge i plegat".

El dia 22 es realitzarà un taller en família per a la creació d'un estany en l'antic parc caní en l'avinguda de Grècia. El dilluns 23, la sala d'actes de Serveis Socials acollirà el taller La maleta del reciclatge, dirigit a professorat de diferents nivells, amb materials didàctics per a utilitzar a l'aula.

El Mes de la Sostenibilitat finalitzarà el divendres 27 amb la I Jornada sobre Bioresidus a la província de Castelló, dirigida a tècnics municipals, professionals, alcaldes i regidors interessats a impulsar una major separació de residus municipals atenent a les obligacions de la Unió Europea i on es presentaran plans pilot d'altres zones. La jornada tindrà lloc a la Fundació Caixa Rural, on també es realitzarà la gala del Mes de la Sostenibilitat, amb el lliurament de premis.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es