Inici

El Pla d'acció Vila-real + neta llança una dotzena de mesures per a millorar l'estat de la ciutat

tornar Imprimir

divendres, 19 de gener de 2018

Sala de premsa, Ajuntament

L'alcalde presenta el pla d'acció Vila-real + Neta

El Pla d'acció Vila-real + neta llança una dotzena de mesures per a millorar l'estat de la ciutat

L'Ajuntament de Vila-real s'ha proposat acabar amb la brutícia als carrers i, amb aquest objectiu, llança ja les primeres mesures del Pla d'acció Vila-real + neta, una campanya integral que posarà sobre la taula una dotzena d'iniciatives destinades a objectius principals: netejar més i embrutar menys. L'alcalde, José Benlloch, ha presentat aquest matí els detalls d'aquest pla d'actuacions, que implementarà en les pròximes setmanes un nou servei de repàs i brigades mòbils, més contenidors i freqüències de recollida o un pla especial contra els excrements de mascotes, a més de la creació de l'Observatori Local Per una Vila-real + neta o l'actualització de la normativa per a l'enduriment de les sancions.

"La neteja urbana és una de les principals preocupacions dels veïns en totes les ciutats i Vila-real no és una excepció. Amb l'increment exponencial de l'activitat en el nostre municipi, l'impacte en la brutícia i l'estat dels carrers també ha crescut notablement. Som conscients del problema de neteja que existeix a Vila-real; per això, hem estat treballant des de diferents departaments municipals i amb un equip de joves dels programes Avalem en el disseny de mesures que permeten tenir una Vila-real més neta", assenyala Benlloch. "Perquè una ciutat més neta", puntualitza, "té millor imatge i genera majors oportunitats, és més respectuosa amb el medi ambient, més saludable i més segura, a més que es reduirien les despeses per a poder destinar els diners que invertim en neteja a altres coses imprescindibles". 

Aquests cinc elements -imatge, contaminació, higiene, costos i evitar accidents a la via pública- han portat l'equip de govern a plantejar una sèrie d'accions, que començaran a implementar-se en breu, al voltant de dos grans eixos: netejar més i embrutar menys. En el primer dels blocs, s'emmarquen vuit actuacions, que tenen en el servei de repàs una de les seues principals mesures. "A partir de la setmana que ve, el servei de repàs de recollida recorrerà cada matí la ciutat amb un vehicle perfectament identificable i retolat per a retirar dels carrers totes les restes que puguen quedar", detalla Benlloch. A aquest nou servei, se sumaran brigades mòbils que informaran els veïns de les normatives per a la convivència i el bon estat de les places i jardins, a més d'una inversió de 80.000 euros en nous contenidors de reciclatge. També s'ha previst un increment de les freqüències de recollida de residus, la recuperació de l'ecoparc mòbil dins d'un Pla especial de voluminosos o la incorporació de noves tecnologies per a afavorir la comunicació de les incidències. Les actuacions per a netejar més es completen amb un Pla especial contra els excrements de mascotes, la gestió del qual es planteja separar de la resta de contractes, o programes pilot innovadors per barris que podrien incloure sensors en els contenidors.

"Però, a més de netejar més, perquè el pla siga efectiu requereix també que embrutem menys. Per a aconseguir aquest objectiu, caldrà un important treball de pedagogia i conscienciació", argumenta Benlloch. En aquest bloc s'emmarquen mesures com l'aprovació d'una nova normativa que actualitze les ordenances, amb nous criteris i sancions més dures. Al costat de les mesures sancionadores, també es plantegen incentius a la neteja, amb premis i recompenses a accions cíviques, com el reconeixement dels barris més nets, a més de la creació del primer Observatori Local Per una Vila-real + neta, que comptarà amb la participació d'associacions de veïns, comerços, clubs esportius o entitats vinculades a les festes. L'objectiu d'aquest Observatori, que mantindrà reunions periòdiques, serà avaluar l'estat de la ciutat i proposar noves mesures per a seguir millorant. 

Amb totes aquestes accions, la inversió en la neteja urbana s'incrementarà al voltant de 300.000 euros a l'any, als quals se sumaran les millores al contracte que aplicaran les empreses concessionàries dels serveis.

Galeria multimèdia

Imatges

Pla d'acció Vila-real+ Neta
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es