Inici

Vila-real tanca 2017 amb 5,4 milions d'euros en romanents i un dèficit de 761.000 euros pel pagament de sentències heretades

tornar Imprimir

divendres, 9 de de febrer de 2018

Sala de premsa, Hisenda, Ajuntament

L'alcalde dóna compte del tancament pressupostari de 2017

Vila-real tanca 2017 amb 5,4 milions d'euros en romanents i un dèficit de 761.000 euros pel pagament de sentències heretades

L'Ajuntament de Vila-real ha tancat l'exercici 2017 amb 5.391.000 euros de romanents de Tresoreria, que suposaran un baló d'oxigen per a quadrar el pressupost del 2018. Així ho ha afirmat l'alcalde, José Benlloch, qui ha fet balanç econòmic de l'any 2017. Un balanç en el qual, puntualitza, "no tot són bones notícies".

I és que, al marge dels quasi 5,4 milions d'euros d'estalvis, l'exercici pressupostari s'ha liquidat amb un dèficit de 761.000 euros, a causa del pagament de diverses sentències urbanístiques a final d'any, que "van desquadrar els comptes". "No tenim prou amb el segrest del Govern de Rajoy als ajuntaments amb les seues lleis de racionalització i estabilitat, sinó que seguim pagant, set anys després, el casino urbanístic del PP, que ha deixat la ciutat arruïnada", lamenta. En aquest sentit, Benlloch assegura que "l'equip de govern treballa per a seguir avançant i generant oportunitats per als veïns, però malgrat actuar amb responsabilitat per a aconseguir l'equilibri, les resolucions judicials rebudes a final d'any ens van obligar a tancar l'exercici amb dèficit. Perquè quan arriba una sentència i s'ha de pagar sí o sí sense tenir-ho previst, ocorren aquestes situacions".

Aquesta situació, tal com assenyalen els informes tècnics, ha provocat l'incompliment del Pla econòmic financer i, a resultes d'això, l'obligació d'elaborar-ne un de nou. "Anem a portar una transparència absoluta amb el tema, però també volem que el Govern central, que també es mostra preocupat amb la situació, siga sensible amb el problema de les sentències constants", afirma, "volem que comprenguen que aquesta ciutat no mereix tot el que li està passant per culpa d'anteriors governants".

No obstant això, Benlloch reitera la bona gestió, que ha permés que, malgrat el dèficit, la ciutat compte amb 5,4 milions d'euros en romanents. "No solament tenim un deute menor del que vam trobar el 2011, sinó que hem acabat l'any amb diners sobrants gràcies a haver actuat amb responsabilitat, renunciant a projectes que podien esperar; a les ajudes d'altres administracions, i també a la regularització cadastral extraordinària del Govern, amb un ingrés puntual d'1,8 milions", apunta. "No ha sigut fàcil, cada any hem de renunciar a moltes coses per culpa de l'herència que seguim pagant injustament, però almenys tenim una bona notícia, dins de la mala situació", conclou.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es