Inici

Ciclistes i vianants podran desplaçar-se entre Vila-real i Borriana a través d'un nou carril especial abans de l'estiu

tornar Imprimir

dilluns, 26 de de febrer de 2018

Sala de premsa, Urbanisme, Medi Ambient

Inici de les obres del carril bici a Borriana

Ciclistes i vianants podran desplaçar-se entre Vila-real i Borriana a través d'un nou carril especial abans de l'estiu

Vila-real i Borriana estrenaran abans de l'estiu un nou carril especialment pensat per a ciclistes i vianants. La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori de la Generalitat Valenciana ha iniciat ja els treballs de connexió per a ciclistes i vianants entre ambdues ciutats, una intervenció que tindrà un cost de 275.000 euros (IVA inclòs) i que estarà finalitzada en "dos o tres mesos". 

Així ho ha donat a conéixer durant una visita a les obres el director general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, acompanyat pel regidor de Territori de Vila-real, Emilio M. Obiol; l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i el cap del Servei Territorial d'Obres Públiques a Castelló, José Manuel Santa Úrsula. Domingo ha reiterat que "la mobilitat sostenible i la seguretat de vianants i ciclistes és una prioritat per al Govern de la Generalitat" i recorda que "va ser Obiol qui va demanar fa un parell d'anys aquest carril, que en breu estarà operatiu, cosa que demostra també l'aposta per la mobilitat urbana de tots dos ajuntaments". Així, el director general manifesta la "col·laboració total des del primer dia per a connectar les dues principals ciutats de la Plana Baixa".

Per la seua banda, Obiol destaca que "l'equip de govern de Vila-real ha sigut l'encarregat de construir el primer i únic carril bici de la ciutat, en una aposta decidida pel present i futur". "Ara que tenim un nou carril a punt de donar servei, agraïm que puga estar operatiu, facilitant els desplaçaments", apunta. 

"Ara, Vila-real i Borriana compten amb un nou nexe d'unió. Som ciutats germanes que compartim moltes coses i, per damunt de tot, es demostra la nostra preocupació per la mobilitat sostenible, que coincideix plenament amb els plantejaments de la Conselleria, a la qual agraïm el seu treball per a poder dur a terme aquesta intervenció tan necessària", assenyala l'alcaldessa de Borriana. Les obres, que van començar la setmana passada, permetran aprofitar l'espai que discorre en paral·lel a la CV-185 i completarà el tram de carril ciclista existent en aquests moments. "Comptem amb alguns trams realitzats fins al moment i el que es farà ara és unir-los amb 1.822 metres de carril bici nou amb una amplària de tres metres", indica el cap de servei. "Aquest vial serà molt útil per a Vila-real i Borriana i, de forma indirecta, també connectarà amb Castelló, Almassora o fins i tot Nules", conclou el tècnic.

Galeria multimèdia

Imatges

Inici de les obres del carril bici a Borriana_2 Inici de les obres del carril bici a Borriana_1
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es