Inici

Vila-real reforça l'aposta per la mobilitat amb la redacció del primer Pla de mobilitat urbana sostenible de la ciutat

tornar Imprimir

dissabte, 10 de de març de 2018

Mobilitat, Sala de premsa, Urbanisme

Vila-real reforça l'aposta per la mobilitat amb la redacció del primer Pla de mobilitat urbana sostenible de la ciutat

L'Ajuntament de Vila-real s'ha proposat millorar la mobilitat, sota criteris de sostenibilitat urbana, i, amb aquest objectiu, ha tret a licitació l'assistència tècnica per a redactar el que serà el primer Pla de mobilitat urbana sostenible de la ciutat. Amb aquest document, que parteix d'un pressupost de licitació de 90.750 euros amb impostos, el Departament de Territori pretén obtenir un diagnòstic de la situació actual i establir les mesures a implementar per a fer de Vila-real una ciutat més accessible i sostenible, impulsant infraestructures i serveis per a facilitar els desplaçaments en transport públic, per als vianants o ciclistes, entre altres objectius.

"La mobilitat és una prioritat per a l'equip de govern i amb la redacció del primer Pla de mobilitat urbana sostenible anem a seguir avançant, primer establint la realitat i les necessitats en una anàlisi exhaustiva i detallada, per a determinar les mesures a implementar que, necessàriament, suposaran l'impuls definitiu al transport públic urbà que una ciutat com Vila-real necessita", assenyala el regidor de Territori, Emilio M. Obiol. En els últims anys, l'equip de govern ha engegat diverses actuacions en aquest sentit, com la creació de la línia d'autobús gratuïta al Termet, la construcció del primer carril bici de la ciutat o, més recentment, la culminació de la via ciclista entre Vila-real i Borriana, que executa en l'actualitat la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori.

Aconseguir un transport col·lectiu de qualitat que afavorisca el seu ús enfront del vehicle privat és un dels principals objectius que contempla el Pla de mobilitat urbana sostenible de Vila-real, que preveu també la creació d'itineraris accessibles per a la mobilitat a peu, gestionar l'oferta d'estacionament, sensibilitzar sobre la mobilitat sostenible i promoure un ús racional del vehicle privat. Afavorir l'ús de la bicicleta com a manera habitual de transport, aconseguir una distribució urbana de mercaderies i productes àgil i ordenada o impulsar la intermodalitat per a aconseguir un ús eficient de les diferents formes de transport són altres de les línies que fixa el document.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es