Inici

El Suprem obliga a pagar 1,1 milions per l'ocupació de terrenys del José Soriano i endarrereix el pressupost de Vila-real

tornar Imprimir

divendres, 13 d'd?abril de 2018

Sala de premsa, Urbanisme, Ajuntament

L'alcalde anuncia una resolució del Suprem per l'ocupació de terrenys per al col·legi José Soriano

El Suprem obliga a pagar 1,1 milions per l'ocupació de terrenys del José Soriano i endarrereix el pressupost de Vila-real

El pressupost del 2018 de l'Ajuntament de Vila-real haurà d'esperar. Així ho ha anunciat l'alcalde, José Benlloch, després de rebre una nova resolució del Tribunal Suprem que ratifica l'obligació de pagar 1,1 milions d'euros, més interessos, a un dels propietaris dels terrenys on se situa el col·legi José Soriano. "Just quan ho teníem tot preparat per a aprovar els pressupostos, fa escassos dies ens va arribar aquesta resolució que ens desmunta novament els càlculs per al 2018", assegura. 

"Una vegada més, són les sentències i obligacions judicials que hem heretat de l'anterior govern popular -que durant 16 anys es va dedicar a jugar al Monopoly- les que ara hem de gestionar els qui estem al capdavant de l'equip de govern", lamenta. Per a Benlloch, aquesta sentència és una dels més dures i que "més vergonya" causa a l'equip de govern, ja que "es refereix a un veí maltractat pel PP i que porta ni més ni menys que des de 2004 batallant per fer justícia i lluitant contra el consistori". 

El terreny en el qual se situa el José Soriano estava delimitat com a zona verda escolar en el Pla general d'ordenació urbana (PGOU), per la qual cosa el propietari d'una de les parcel·les va demanar exercir el seu dret a ser expropiat l'any 2004; petició a la qual l'equip de govern del PP es nega fins que es veu obligat per la justícia. No obstant això, quan el 2009 apareix la necessitat de construir el col·legi, l'executiu local de l'època paralitza l'expedient d'expropiació i executa una ocupació directa. "Dels 7.000 metres marcats per al centre, 4.000 els cedeix la família Soriano a través d'un acord i la resta es deuen a tres famílies diferents a les quals se'ls va ocupar la seua parcel·la, dues d'elles ja en els tribunals quan arribem a l'equip de govern l'any 2011", recorda Benlloch. Amb una de les famílies, les gestions de l'equip de govern actual van aconseguir arribar a un acord per al pagament de 900.000 euros en quatre anys; acord que va suposar un important estalvi per a les arques de municipals de prop de 500.000 euros. "Lamentablement, amb aquest veí ha resultat del tot impossible l'acord, cosa que comprenem", assenyala.

Dels 1,3 milions que reclama el propietari, el Jurat d'expropiació va valorar el 2011 el solar en 1.130.000 euros. A aquesta quantitat hauran de sumar-se els interessos generats per un procés que es remunta a l'any 2004. "El problema està ara a saber quant ascendeixen els interessos i des de quan són devengables, ja que són molts els anys que porta aquesta persona en litigis; açò és una cosa que hem de saber abans de fer un pas en els pressupostos", aclareix. Una vegada se sàpia quina és la quantitat final que s'ha d'abonar, l'equip de govern prendrà una decisió i haurà de tornar a quadrar els comptes. "Si no tenim marge, haurem de llevar més d'un milió d'euros destinats a altres qüestions per a fer front a aquesta resolució", conclou.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es