Inici

Els programes d'atenció als menors de Serveis Socials gestionen 1.500 atencions el 2017 a Vila-real

tornar Imprimir

dijous, 26 d'abril de 2018

Sala de premsa, Serveis Socials

Alvaro Escorihuela fa balanç dels programes de menors de 2017

Els programes d'atenció als menors de Serveis Socials gestionen 1.500 atencions el 2017 a Vila-real

Els programes d'atenció a menors que impulsa la Regidoria de Serveis Socials han beneficiat 1.500 xiquets i joves al llarg de l'any 2017. El regidor de l'àrea, Álvaro Escorihuela, ha fet balanç de l'anterior exercici centrant-se en aquests serveis centrats en la integració dels més menuts. 

"Es tracta de programes d'atenció a la infància i l'adolescència que, en alguns casos, són específics per a determinats perfils i casos derivats pels tècnics de l'àrea, però en uns altres estan oberts a tots els públics, independentment de la seua situació, ja que el que es persegueix és la integració de tots els xiquets", afirma l'edil. Un dels serveis amb major ús ha sigut l'Aplec de Temps Lliure, que des de 2016 compta amb tres modalitats: Pasqua, estiu i Nadal. El 2017 un total de 120 xiquets van participar en aquesta iniciativa durant la Setmana Santa -50 d'ells van fer ús del menjador i 10 d'ells del servei de desdejuni-, mentre que al Nadal van ser 100 els inscrits, dels quals 30 es van quedar a dinar i 10 a desdejunar. 

"A l'estiu és quan major afluència hi ha, ja que també hi ha més places, de manera que el 2017 van ser 857 els participants en els diferents torns", indica Escorihuela. "D'ells, 397 van fer ús del menjador, la majoria (279) de forma gratuïta, ja que en els últims anys s'està aplicant la tarifa bonificada al 100% per als qui tenen dificultats, garantint així una correcta alimentació tot el temps", apunta. En aquest sentit, destaca el suport de la Generalitat, ja que "l'ajuda que ens ofereix cobreix una part molt important de les despeses que es generen amb aquest servei". 

D'altra banda, el responsable de l'àrea destaca altres programes, com el Promou, d'intervenció comunitària, l'objectiu del qual és oferir un espai d'integració per als menors i les seues famílies. "El 2017 es va realitzar entre el 21 de juny i el 3 d'agost i en ell van participar 16 menors de 8 a 14 anys i 12 d'entre 11 i 15 que ja havien estat en anys anteriors, que es van sumar al campament que en l'última setmana es va realitzar al Mas de Borràs", explica. Al llarg de tot el programa, els joves participen en nombroses activitats d'oci dins i fora de la ciutat i el 2017, a més, van eixir d'excursió a Saltapins, Dinópolis i Aquarama. "Aquesta iniciativa requereix d'un treball extra per part dels tècnics, que fan una gran tasca", assegura. 

El Centre Ziga-Zaga, situat a la casa de barri de Sant Ferran, és un altre dels serveis que al llarg de tot l'any -excepte a l'agost- durant totes les vesprades ofereix una alternativa lúdica per a tots els xiquets d'entre 5 i 12 anys. "La mitjana mensual que tenim és d'una quinzena o vintena de xiquets participants", afirma. 

D'altra banda, el Servei Especialitzat d'Atenció a la Família i la Infància (Seafi) ha atés 330 famílies, "abordant múltiples problemàtiques que necessiten d'una atenció especialitzada", assenyala Escorihuela. "Comptem amb una psicòloga i dos educadors socials i una subvenció per part de la Generalitat", afegeix. 

Els programes d'atenció a menors es completen amb el Centre de Dia Espardenyers, que el 2017 ha atés 37 joves de 16 a 18 anys i, en alguns casos, a adolescents de 16 a 18. "Molts vénen derivats dels Serveis Socials, uns altres del Seafi, uns altres pels instituts, així com per iniciativa pròpia i per altres motius", especifica, al mateix temps que assenyala que compten amb tres professionals que s'encarreguen del servei, també subvencionat en un 90% per part de la Conselleria.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es