Inici

Vila-real tindrà el 2018 un pressupost de 46,4 milions centrat en les persones, accessibilitat, patrimoni i millora de l'entorn urbà

tornar Imprimir

divendres, 27 d'd?abril de 2018

Sala de premsa, Hisenda, Ajuntament

José Benlloch presenta el pressupost de 2018

Vila-real tindrà el 2018 un pressupost de 46,4 milions centrat en les persones, accessibilitat, patrimoni i millora de l'entorn urbà

El pressupost de Vila-real el 2018 serà "el més real i l'únic possible" en la conjuntura econòmica que viu la ciutat. Després de desbloquejar el pagament del paquet de resolucions del Jurat d'Expropiació per 4,3 milions d'euros -aquesta setmana s'ha adjudicat el préstec- i la decisió d'interposar recursos a les resolucions del José Soriano (1,1 milions) i els altres 4,1 milions per expropiacions de l'època de govern del PP, l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha presentat hui les principals dades del pressupost , que ascendirà a 46.396.000 euros i s'articularà en sis eixos: persones, oportunitats, aliança amb la societat, accessibilitat, serveis públics i conservació del patrimoni.

"El pressupost que presentem no és el que ens hauria agradat, però sí un pressupost responsable, sense renunciar al nostre projecte de ciutat", argumenta Benlloch. Aquest model queda reflectit en la distribució de les partides, amb un increment considerable en el capítol d'ajudes a entitats socials i també en recursos humans, amb programes específics de personal i els plans d'ocupació.

En aquest últim apartat, el pressupost incrementa en 1,2 milions d'euros, que permetran impulsar un programa de Serveis Socials, amb la incorporació de 14 professionals, quatre contractacions en Urbanisme i dos més en Contractació i en Tresoreria, destinat a promoure plans de millora de la recaptació. El manteniment de l'esforç inversor en plans d'ocupació o la consignació de 225.000 euros per a la creació d'una borsa d'habitatge social són altres de les actuacions previstes. En aquest apartat, s'inclouen també importants projectes com la nova seu i programes de Creu Roja a Vila-real.

"A banda de les persones, apostem també per obrir oportunitats, i per això mantenim la nostra aposta per la presència d'universitats a la ciutat, les càtedres o entitats com Globalis", agrega l'alcalde. En aquest apartat, una de les principals actuacions serà la reconversió del primer Viver d'Empreses de la Cambra de Comerç en un nou centre d'emprenedoria i l'adequació de la Cambra Agrària.

La urbanització de la zona de l'antiga Herarbo o la millora de parcs, a més de la instal·lació de noves àrees de jocs infantils de grans dimensions, són alguns projectes destacats per a millorar els serveis públics. També en aquest àmbit, es preveuen millores en instal·lacions esportives, com la renovació de calderes en els camps de Flors o del workout del parc d'Alaplana. 

L'impuls dels programes d'accessibilitat urbana se sumarà el 2018 a una important empenta de l'accessibilitat d'edificis, amb 15.000 euros per a l'Auditori i un conveni de 70.000 euros amb Els Lluïsos per a poder adaptar la seu social. La construcció de dues rotondes al carrer de l'Encarnació i al camí de les Voltes (263.000 euros) és un altre dels projectes d'aquest apartat, en el qual destaca sobretot la implementació, a partir de setembre, d'un pla pilot de transport públic urbà, amb 150.000 euros.

L'aliança amb la societat civil a través de convenis amb entitats socials es manté i es reforça. Així, enfront dels 2,6 milions consignats el 2017, es reserven 3,4 milions. "Quan vam arribar al Govern municipal l'any 2011, en aquest capítol només hi havia 700.000 euros, amb la qual cosa hem multiplicat per més de quatre el que destinem a les entitats, en un model del qual ens sentim particularment orgullosos", valora. 

L'últim eix del pressupost municipal es refereix al manteniment del patrimoni, amb injeccions previstes en la rehabilitació de la torre Motxa, una aportació municipal de 32.000 euros a la restauració de l'orgue romàntic de l'església Arxiprestal o la col·laboració amb 50.000 euros a la recol·lecta de la Fundació de Sant Pasqual per a la construcció d'un cor a la basílica. A més, s'invertiran altres 16.000 euros en la construcció d'una escala que done accés al cor de la capella del Crist de l'Hospital.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Resumen del pressupost de 2018
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es