Inici

Vila-real signa el "préstec amb millors condicions de la història local" per fer front al pagament de resolucions urbanístiques

tornar Imprimir

dimarts, 5 de juny de 2018

Sala de premsa, Ajuntament

Signatura del préstec amb el BBVA

Vila-real signa el "préstec amb millors condicions de la història local" per fer front al pagament de resolucions urbanístiques

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha signat aquest matí el préstec de 4,9 milions d'euros amb el qual l'Ajuntament podrà fer front a les últimes "maçades" de "l'herència del PP en la ciutat". El crèdit, subscrit amb el BBVA, suposa "el préstec amb millors condicions de la història de Vila-real" i es destinarà en un 89% al pagament de resolucions urbanístiques de governs anteriors al 2011.

En concret, el préstec ascendeix a 4.895.561 euros, dels quals 4.345.501 euros serviran per a fer front al pagament de resolucions del Jurat d'Expropiació sobre operacions urbanístiques dels governs del PP. La resta, 550.000 euros, es destinaran a sufragar la penúltima quota de l'adquisició del Gran Casino. "Això demostra que, si no fóra pels empastres heretats del PP, l'Ajuntament de Vila-real no hauria de demanar préstecs; mentre altres municipis del voltant els demanen per avançar i adquirir patrimoni, nosaltres encara estem pagant molt cara l'herència urbanística del PP a Vila-real", lamenta Benlloch.

Una herència, recorda el primer edil, que ha bloquejat l'aprovació del pressupost municipal de 2018. "Després de molts esforços, finalment hui podem signar aquest préstec, que ens dóna l'oxigen necessari per a seguir avançant, i en breu podrem aprovar definitivament els comptes d'aquest exercici, que fins ara han estat bloquejats pel pagament de l'urbanisme del PP", incideix l'alcalde. Entre altres operacions, es farà front a reclamacions de propietaris per operacions urbanístiques que es remunten en alguns casos fins als anys 90. Expropiacions a l'entorn del jardí de Jaume I, l'obertura de vials en la zona del col·legi José Soriano o el pàrquing enfront de la piscina coberta, entre altres. 

"Amb prudència i amb responsabilitat, estem desembolicant l'empastre i anem desbloquejant els pagaments", agrega l'alcalde. Amb aquest objectiu, Benlloch anuncia en breu l'inici d'un procés de negociació amb els propietaris afectats per aquests expedients. "Tal com hem fet en molts altres casos, i sempre en defensa de l'interés general i de fins a l'últim cèntim dels vila-realencs, dialogarem amb els propietaris i cercarem acords que puguen ser beneficiosos per a tots, en la línia dels que hem aconseguit fins a hui", assenyala Benlloch. "Barallarem totes les possibilitats: trau i espera, ajornaments o rebaixa d'interessos, que ens permeten començar a pagar ja sense que afecte al progrés i l'avanç de la ciutat. Perquè no podem quedar-nos atrapats en la gestió del passat; la nostra obligació és també gestionar el present i el futur, sempre amb responsabilitat i amb prudència, aconseguint l'equilibri entre el pagament de l'herència i garantir un futur d'oportunitats", argumenta el primer edil, que assenyala que el préstec amb el BBVA dóna al consistori "l'oxigen" necessari per a començar a plantejar aquestes negociacions.

El préstec subscrit hui és a 22 anys, amb una carència de dos anys i 20 d'amortització, a un interés de l'euríbor + 64 punts bàsics, la qual cosa significa un 0,455% en la situació actual (en valors negatius) del tipus europeu. Aquestes condicions es traduiran en el pagament d'interessos de 22.323,76 euros en cada any de carència i una quota anual d'amortització de 244.778,07 euros en el tercer any. "És una quantitat perfectament assumible i que deixa en evidència l'enorme diferència entre aquest equip de govern, prudent i responsable, i el Partit Popular, que va endeutar la ciutat en els pitjors anys de la crisi amb un préstec usurer de 20 milions d'euros, unes condicions de cancel·lació abusives i un 6% d'interessos, que ens costen cada any tres milions d'euros a les arques municipals només per alçar la persiana", conclou Benlloch.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es