Inici

Vila-real col·laborarà amb AFA en l'ampliació del centre Molí la Vila amb 50.000 euros per a la residència de persones amb demència

tornar Imprimir

divendres, 6 de de juliol de 2018

Sala de premsa, Sanitat

Reunió amb AFA

Vila-real col·laborarà amb AFA en l'ampliació del centre Molí la Vila amb 50.000 euros per a la residència de persones amb demència

L'Ajuntament de Vila-real col·laborarà amb l'Associació de Familiars de malalts d'Alzheimer (AFA) Castelló en la construcció de la nova residència específica per a persones amb demències que l'entitat projecta en la planta superior del centre de dia Molí la Vila de Vila-real.

L'alcalde, José Benlloch, s'ha reunit amb el president d'AFA Castelló, Emilio Marmaneu, per a avançar en el projecte, en una trobada que ha comptat també amb la participació del nou vocal de Vila-real en l'Associació, David Moliner; la gerent del centre, Silvia Ramos, i els regidors de Sanitat, Silvia Gómez; de Territori, Emilio M. Obiol, i de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela, a més del primer tinent d'alcalde, Xavier Ochando.

"Hem passat un any molt difícil, però ara que ja tenim aprovat el pressupost i encarrilada la situació econòmica, sempre que no tornem a patir noves maçades de l'herència del Partit Popular, podem començar a traure endavant projectes concrets i prioritzar, amb els pocs recursos que tenim, en allò que per a nosaltres és el principal: les persones.

El projecte de residència d'AFA a Vila-real és, sens dubte, una d'aquestes prioritats i, per açò, habilitarem 50.000 euros, al marge del conveni de col·laboració anual que mantenim amb l'entitat, per a fer possible aquesta important iniciativa", valora l'alcalde.

Benlloch, a més, ha volgut felicitar David Moliner en el seu recent nomenament com a vocal de Vila-real d'AFA i agrair al seu antecessor, Santiago Pesudo, el treball realitzat durant aquests anys. "Amb aquest projecte, completem el ventall de serveis que prestem en atenció a les persones amb alzhèimer i els seus familiars, des de l'inici del procés, amb el diagnòstic, fins al final, amb atenció de dia i assistència sociosanitària en un servei que serà de referència comarcal", agrega Marmaneu.

En aquesta mateixa línia, el president d'AFA destaca que la residència del Molí la Vila "torna a posar Vila-real en la primera línia en l'atenció a les persones amb alzhèimer i els seus familiars a la Comunitat". La residència per a persones amb demències que AFA Castelló promou en el centre Molí la Vila comptarà amb 30 places, amb les quals l'entitat completa el projecte d'atenció integral a les persones amb alzhèimer.

L'actuació, amb un pressupost proper a un milió d'euros, compta també amb una aportació de la Generalitat Valenciana de 183.000 euros. La previsió és poder començar les obres després de l'estiu.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es