Inici

Vila-real i Almassora treballaran de manera coordinada en el primer pla de gestió del BIC del pont de Santa Quitèria

tornar Imprimir

divendres, 12 d'octubre de 2018

Sala de premsa, Patrimoni

Reunió Almassora BIC

Vila-real i Almassora treballaran de manera coordinada en el primer pla de gestió del BIC del pont de Santa Quitèria

Les ciutats de Vila-real i Almassora aniran de la mà per a desenvolupar un pla de gestió del Bé d'Interés Cultural (BIC) del pont medieval de Santa Quitèria, que uneix ambdues poblacions sobre el riu Millars.

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i l'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, han acordat en una reunió recent col·laborar per a presentar un pla coordinat i optar a les ajudes per a finançar plans directors de gestió de BIC convocades per la Generalitat.

"El Millars i el pont de Santa Quitèria són un entorn únic que hem de considerar un espai d'oportunitats. Però les àrees protegides no poden ser urnes de cristall ni podem viure-hi d'esquena. En una nova línia de treball, la Generalitat Valenciana està començant a sol·licitar documents de planificació estratègica per a llançar aquesta nova línia d'ajudes per la qual felicitem la Direcció General de Cultura, que ens facilitarà també els processos de gestió davant la Unió Europea", valora Benlloch.

"Almassora i Vila-real compartim moltes coses; entre d'altres, el paisatge de la desembocadura del Millars, juntament amb Borriana, o el pont de Santa Quitèria, protegit com a BIC. No tindria sentit que ambdues poblacions no ens unírem per a treballar, de manera coherent i coordinada, per a potenciar aquest entorn d'una manera racional i sostenible", argumenta l'alcalde de Vila-real.

En la mateixa línia, Galí destaca la importància "d'obrir l'entorn a la ciutadania". "La zona del Millars és un dels entorns més apreciats a Almassora, encara que a voltes no hem sabut aprofitar tot el potencial d'aquest entorn. Volem que la nostra ciutat mire cap al riu, obrir aquesta zona de gran valor ecològic, cultural i emocional a la ciutadania i fer compatibles els usos esportius, socials o culturals amb la protecció del medi ambient", assenyala l'alcaldessa d'Almassora, que puntualitza que el projecte s'emmarca en l'estratègia DUSI de la ciutat.

En el cas de Vila-real, el desenvolupament d'aquest primer pla director d'intervenció en el BIC del pont de Santa Quitèria pretén donar resposta a la convivència dels usos residencials de baix impacte i l'existència d'indústria a la zona. "Aquest pla és una oportunitat per a col·laborar per primera vegada en un document de treball que ens permeta avançar cap al projecte de regenerar l'entorn del riu, principalment a la zona del molí Nou, que és necessari regularitzar per a garantir estàndards de qualitat en els usos residencials consolidats", conclou Benlloch.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es