Inici

Les Jornades Viquimèdia donaran a conéixer la història de Vila-real en 285 idiomes a través de la Viquipèdia

tornar Imprimir

dimarts, 4 de febrer de 2014

Sala de premsa, Normalització Lingüística, Joventut

Presentació de les Jornades Viquimèdia

Les Jornades Viquimèdia donaran a conéixer la història de Vila-real en 285 idiomes a través de la Viquipèdia

Les regidories de Normalització Lingüística i Tradicions i Joventut de l'Ajuntament de Vila-real, en col·laboració amb l'associació Viquimèdia Espanya, han organitzat, en el marc de les festes fundacionals, les Jornades Viquimèdia, que se celebraran els dies 8, 15 i 22 de gener. Unes trobades en els quals es pretén donar a conéixer i promocionar la història i tradicions de la ciutat a través de l'enciclopèdia en línia de contingut lliure Viquipèdia, una de les principals fonts d'informació, consultada per més de 400 milions de persones i amb més de 30 milions d'articles en 285 idiomes. 

"Les Jornades Viquimèdia no solament serviran per a donar a conéixer com funciona la Viquipèdia a la ciutadania, sinó que la intenció final és que molts veïns i entitats cíviques puguen fer-se col·laboradores de l'enciclopèdia aportant continguts sobre la ciutat", explica el regidor de Normalització Lingüística i Tradicions, Pasqual Batalla. Referent a això, el regidor de Joventut, Xavi Ochando, afegeix que les jornades ajudaran a fer créixer la informació de Vila-real, l'ús del valencià i la seua toponímia i promocionaran a més tots aquells projectes i iniciatives duts a terme per la societat civil, perquè apareguen en la xarxa i puguen ser consultats per qualsevol ciutadà des de qualsevol part del món. 

Amb aquest objectiu, s'ha organitzat una reunió informativa amb diferents associacions locals, com la Joventut Antoniana, Els Lluïsos, Socarrats, Centre Excursionista de Vila-real i associació fotogràfica Sarthou Carreres, per a explicar-los en què consisteix el projecte i demanar-los "una col·laboració activa" per a introduir en la xarxa les dades i història de cadascun dels seus projectes. L'edil s'ha referit així a activitats de les entitats de la rellevància i arrelament de la Cavalcada de Reis de la Joventut Antoniana o la Matxà de Sant Antoni dels Lluïsos, "que no consten en aquesta enciclopèdia i la inclusió dels quals ajudaria a donar a conéixer algunes de les tradicions més representatives de la localitat". 

Per a això, al llarg d'aquestes Jornades Viquimèdia s'ensenyarà als participants la forma en què poden participar activament en la plataforma global. Concretament, hi haurà una primera sessió, prevista per al 8 de febrer, en la qual es realitzarà una introducció sobre què és la Viquipèdia, els projectes Viquipèdia, el coneixement lliure i coneixements teòrics de com s'edita la informació, tal com explica Santiago Navarro, vicepresident de Viquimèdia Espanya i editor dels projectes Viquimèdia. En posteriors sessions, els dies 15 i 22 de febrer, es duran a terme unes jornades pràctiques, en les quals es crearan i s'ampliaran els continguts, tant en valencià com en altres idiomes, i s'aprendrà a editar i "pujar" imatges de la ciutat. Paral·lelament, hi haurà gent de fora de Vila-real que treballarà en línia en aquest projecte i "s'ha convidat a editors d'altres països i d'altres llocs perquè traduesquen a les seues llengües els continguts produïts referents a Vila-real". 

Les jornades són gratuïtes i obertes a tota la ciutadania i es duran a terme els dies 8, 15 i 22 de febrer de 17.00 a 20.30 hores a l'Espai Jove.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Jornades Viquimèdia_1
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Galeria multimèdia

Documents

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es