Inici -> Àrees

Carme Caum, de Barcelona, guanya el Premi Maig de narrativa breu amb el conte 'Le quattro stagioni'

tornar Imprimir

divendres, 29 de maig de 2015

Sala de premsa, Cultura, Normalització Lingüística

Lliurament dels Premis Maig 2015

Carme Caum, de Barcelona, guanya el Premi Maig de narrativa breu amb el conte 'Le quattro stagioni'

L'escriptora de Barcelona, i resident a París, Carme Caum (1988), ha rebut el Premi Maig de narrativa breu, que li ha lliurat el regidor de Normalització Lingüística, Pasqual Batalla. L'acte s'ha celebrat aquesta vesprada al recinte de la Fira del Llibre i, com a novetat, s'ha repartit entre els assistents un llibret que recull els dos contes guardonats.

El conte premiat duu per títol Le quattro stagioni. Indaga en els sentiments de dues ballarines molt joves, la Mariona i la Carla, que mentre són a dalt de l'escenari descobriran la seua manera d'entendre les relacions personals. Estructurada en cinc blocs que segueixen la pauta de l'obra de Vivaldi, i escrita en un llenguatge molt acurat, es val de la delicadesa formal per a abordar amb elegància el despertar dels sentiments més profunds.

El segon premi l'ha rebut Santiago Diaz (1963) de mans del representant de l'AC El Guitarró, Pasqual Broch. L'autor, natural de Gandia i resident a Piles, ja va guanyar el Premi Maig el 2007, amb l'obra Fal·lus. La narració que ha obtingut el segon premi, L'ornitòleg, explica la peripècia d'un científic que descobreix una espècie nova d'aus, una troballa que li reportarà unes conseqüències inesperades.

El Premi Maig -que organitza l'Associació Cultural El Guitarró- està dotat amb dos premis, un primer de 600 euros i un segon, de 300. Els patrocina la Regidoria de Normalització Lingüística de l'Ajuntament de Vila-real. L'acte de lliurament de la XIX edició s'ha celebrat divendres, 29 de maig, a la vesprada, a l'envelat de la Fira del Llibre de Vila-real, a la plaça del Llaurador.

Carme Caum va estudiar una carrera de ciències, però cinc anys després, va marxar d'Erasmus a França i allà va retrobar el seu amor per l'escriptura. De tornada a Barcelona, dedicarà bona part del seu temps lliure a escriure contes, formarà part del taller d'escriptura de Planeta Babel i participarà el 2012 en la publicació d'un recull de contes il·lustrats (Cuentópolis, Paisajes imaginarios). Igualment, guanya el VII Premi de Narració Curta Vila d'Alcarràs pel conte Crònica d'un drapaire, el 2012. Actualment, viu a París on dedica el seu temps a l'escriptura de la seua primera novel·la.

Santiago Diaz i Cano és llicenciat en Ciències Físiques i professor de Matemàtiques. Aficionat a la literatura des de l'adolescència, l'any 2007 es decideix a presentar alguns dels seus relats breus a diversos certàmens, entre els quals el Maig de narrativa, que obté l'any 2007. El 2010 aconsegueix el Premi Valldaura-Memorial Pere Calders amb la novel·la Memòries d'un porc.

En l'edició d'enguany s'han presentat 27 originals de diferents punts del domini lingüístic. El Jurat ha estat integrat pel regidor de Normalització Lingüística, Pasqual Batalla; el membre del Guitarró, Pasqual Broch, i l'escriptor Vicent Usó.

Més imatges de la XI Fira del Llibre, en el Flickr de l'Ajuntament

Galeria multimèdia

Imatges

Lliurament dels Premis Maig 2015_3 Lliurament dels Premis Maig 2015_2 Lliurament dels Premis Maig 2015_1

Veure més imatges

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es