Inici

La Regidoria d'Igualtat divideix la seua programació en quatre àrees orientades a fer de Vila-real una ciutat més justa

tornar Imprimir

dijous, 27 d'agost de 2015

Igualtat, Sala de premsa

Anna Vicens durant la presentació.

La Regidoria d'Igualtat divideix la seua programació en quatre àrees orientades a fer de Vila-real una ciutat més justa

L'antiga Regidoria de la Dona, que aquesta legislatura passa a denominar-se Regidoria d'Igualtat, comença una nova etapa per a seguir fent de Vila-real una ciutat més justa, diversa i igualitària.

La regidora d'Igualtat, Anna Vicens, ha presentat la nova programació de l'àrea, que compta amb quatre àrees diferenciades on, als tallers que habitualment s'oferien en matèria formativa i d'oci, se sumen ara les seccions de Monogràfics, Dies Internacionals i Commemoratius i noves activitats destinades a "fomentar la igualtat des de la infància fins a la tercera edat i a conscienciar sobre la importància de viure en una societat on tots tinguem accés a les mateixes oportunitats".

L'edil explica que "hem volgut seguir en la línia iniciada amb els tallers, donada la bona acceptació entre el públic, ja que, a més, són una important eina per a dones maltractades, tant físicament com psíquicament, i els ofereixen una gran ajuda, especialment a l'hora d'augmentar la seua autoestima i cara a la cerca d'ocupació".

En aquest sentit, destaquen els tallers d'Intel·ligència emocional, Risoteràpia, Prepara't per a aconseguir feina, Bollywood, Utilitza la labor de retalls, Disseny i patronatge, Dansa oriental, Internet pràctica, Internet pràctica: avancem! (per a ja iniciades) o El gran oblidat: reeducació del sòl pèlvic. Així mateix, els veïns disposaran d'un altre gran apartat de monogràfics, relacionats amb la cuina, com per exemple la sessió de Cuina amb magranes, Salut i bellesa amb el que tenim en la cuina, Cuina amb remolatxa, A cada estació, els seus remeis naturals o Cuina amb fruites seques, als quals se sumaran, al Nadal, Cuina de Nadal per a xiquets i xiquetes. Casques, o la campanya per un ús no sexista dels joguets, que es manté, per a seguir la labor iniciada en l'anterior legislatura.

D'altra banda, la Regidoria ha creat l'àrea de Dies Internacionals i Commemoratius, on a més de celebrar el Dia Mundial contra el Càncer de Mama, o la commemoració de la mort d'Olympia de Gouges, es realitzarà el Dia Internacional per a combatre la Violència contra les Dones. "Un dia en el qual tornarem a reivindicar, amb més força, una societat més justa i sense la xacra de la violència de gènere, que aquest estiu ha deixat unes xifres nefastes en el nostre país", ha assenyalat Vicens.

Per aquest motiu, la regidora destaca la importància de conscienciar la societat, però també de formar, i per a això s'han programat una sèrie d'activitats especials, com La igualtat va de cine, amb l'emissió i comentari de films relacionats, o la campanya Majors mobilitzats, "molt útil a l'hora d'ensenyar a la tercera edat a usar telèfons intel·ligents i Internet i que se senten més lliures". A ells, se sumen els fòrums permanents de dones de cultura crítica, la campanya Igualtat en ruta, dirigida a xiquets de primària en els centres educatius, i la sessió Enllaçant-nos amb altres dones per a conéixer el procés de producció de la taronja al costat de l'Associació L'Assagador.

Les persones interessades a inscriure's a les activitats, que es desenvoluparan d'octubre a desembre, poden fer-ho a la Casa de la Dona o a través del correu casadona@vila-real.es, en una campanya que "tornarà a comptar amb preus assequibles i descomptes".

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Programació de setembre a desembre.
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es