Inici

Cineculpable aborda els límits de la 'teleporqueria' en una segona sessió de la Secció Oficial amb sabor a Goya

dimecres, 25 de novembre de 2015

Cineculpable 2015. Muntatge Cinexpress_2

Un viatger realitza el mateix recorregut de Camilo José Cela en la seua famosa novel·la Viaje a la Alcarria. Aquest recorregut fila l'argument de Regreso a la Alcarria, el curtmetratge que inaugura aquesta nit la segona sessió de la Secció Oficial del Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-real, Cineculpable 2015, i que signa Tomás Cimadevilla, (productor de llargmetratges d'èxit com El otro lado de la cama, Días de fútbol, Pagafantas o Torremolinos 73). És el primer dels dos curts preseleccionats als Goya que es projectaran en aquesta edició, la de la majoria d'edat del certamen, que reserva per a aquesta segona jornada molts altres asos audiovisuals sota la màniga que posaran sobre la pantalla temes d'actualitat com els desnonaments (Galletas, Ignacio Sepúlveda), la corrupció política (Deber, Ángel Manzano), la cobertura mediàtica de les guerres (Dèmontable, Douwe Dukstra) o la teleporqueria(Un millón, Álex Rodrigo).

El toc còmic i entranyable, a parts iguals, de la vetlada es diu Yaya Crochet, de Joaquín Vilallonga, un curtmetratge documental de dos minuts de durada que protagonitza una anciana que, després de quedar-se vídua, decideix donar-li un gir a la seua vida. Fascinada per les obres de yarn bombing d'Olek, i valent-se de la seua perícia cosint, decideix adornar la seua ciutat amb peces de punt de ganxo.

El vessant internacional per a la sessió d'aquesta nit arriba amb la colombiana Amador y Caridad, la història d'amor entre un recol·lector de fem i una professora de barri que acosta Vlamyr Biscaia; i amb Dèmontable, una producció de Països Baixos dirigida per Douwe Dukstra i que aborda des de l'animació l'absurda relació entre la vida diària i les notícies.

Sólo sabes follar i Y mañana Navidad completen la vis còmica de les projeccions d'aquest dimecres. Manu Bueno signa la primera, una comèdia romàntica protagonitzada pels televisius Ana Morgade (Zapeando) i Jorge Marró (El Hormiguero) que arranca amb un idíl·lic sopar de parella que, no obstant això, acaba en brega per culpa de la perfecció extrema. Premi del públic en el Festival Gradual 2015, l'obra ha estat seleccionada per al Film Short Corner de Cannes. Per la seua banda, Y mañana Navidad, d'Héctor Rull, situa a l'espectador en l'avantsala d'un familiar sopar de la nit de Nadal que és a punt de torçar-se.

La programació de l'equador del festival ha inclòs també l'inici del muntatge i edició dels curtmetratges que han rodat durant dos dies 20 estudiants dels instituts Miralcamp, Francesc Tàrrega, Broch i Llop i Fundació Flors de Vila-real a través del Cinexpress, i que hauran de tenir enllestits en 48 hores per a mostrar-los al públic en la gala de lliurament de premis del pròxim divendres.

Per la seua banda, l'espai d'anàlisi sobre la cultura i el món audiovisual en el qual s'ha convertit aquests dies l'Espai Jove de la ciutat ha aprofundit en la pervivència de les sales de cinema amb la ponència de Clara Ribés i Núria Ibáñez, autores del documental Cinema sin Paradiso, que ha donat motiu al llibre Castellón en sesión continua. Ambdues aborden les causes que han portat al tancament, en els últims trenta anys, de més d'una dotzena de sales de cinema a la ciutat de Castelló. La Culpable 2015, l'actriu Ana Otero, s'ha incorporat de ple al certamen, amb la participació en la xarrada i en les projeccions de la nit.

Galeria multimèdia

Imatges

Cineculpable 2015. Segona sessió de la Secció Oficial Cineculpable 2015. Segona sessió de la Secció Oficial_1 Cineculpable 2015. Xarrada 'Cine sin Paradiso'_1

Veure més imatges

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es