Inici -> Àrees -> Policia Local -> Mediació policial -> Notícies de mediació policial

Vila-real fa els primers passos per a obrir la primera Escola de Mediació Policial de l'IVASPE de la Comunitat

dissabte, 18 de juny de 2016

Reunió per a una Escola de Mediació Policial

Les converses per a convertir Vila-real en seu de la primera Escola de Mediació Policial de l'Institut Valencià de Seguretat Pública (Ivaspe) de la Comunitat Valenciana han començat. La inspectora de la Policia Local, Rosana Gallardo, ha mantingut la primera reunió de treball del projecte juntament amb la cap d'àrea de l'IVASPE, Ángeles Navarro, i la directora de la Càtedra de Mediació Policial Ciutat de Vila-real, Carmen Lázaro. 

La trobada ha servit per a perfilar les primeres actuacions dins del marc del conveni subscrit entre la Generalitat i la Universitat Jaume I (UJI) per a vincular l'Escola de Formació Policial de Vila-real (Efopol) i la Càtedra de Mediació Policial -creada entre l'Ajuntament i l'UJI-, amb un curs intensiu de mediació policial de 40 hores que es realitzarà a Vila-real la setmana del 19 de setembre i en el qual ja està prevista l'assistència de policies locals de tot Espanya i fins i tot una delegació de policies de l'estat de Rondônia de Brasil, i amb un curs de formació contínua d'especialista en mediació policial, que compta amb un 75% de càrrega lectiva en línia i un 25% presencial en col·laboració amb l'Ivaspe. 

El regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo, destaca la importància d'aquest projecte per a consolidar el lideratge de Vila-real en mediació policial. En aquest sentit, cal remarcar que, des del començament de l'any fins ara, la Unitat de Mediació Policial (UMEPOL) ha gestionat 180 casos, dels quals un 10% són intrajudicials, mentre que la resta s'han resolt mitjançant acords i alguns encara estan en gestió. Xifres "molt positives" que se sumen a les de 2015, quan es van atendre 461 assumptes, el 91% dels quals va acabar amb acords, i a les d'anys anteriors. 

"La Umepol treballa a Vila-real des de 2004", indica Serralvo. "Des d'aleshores, moltes altres policies locals del territori nacional i internacional, sobretot a Sud-amèrica, estan incorporant el model i fixant-se en Vila-real per a gestionar aquest procés", assegura. "Els bons resultats obtinguts demostren que la mediació policial és una pràctica saludable que funciona i, per tant, és irrenunciable com a eina per a gestionar conflictes per als policies locals", assenyala l'edil. 

Per la seua banda, la inspectora Gallardo considera que aquests resultats "són importants, però són fruit de la motivació i implicació dels agents de la Unitat" i destaca que "és molt important partir de la base d'una bona formació que, a més, siga internacional, efectiva, eficaç i contínua". No obstant açò, afegeix, "abans de res, l'èxit se sustenta en la confiança que la ciutadania diposita en la Policia Local per a la gestió dels seus conflictes" i afirma que l'objectiu, a més de millorar la convivència i la qualitat de la vida de les persones, a través de solucions que disminuïsquen els riscos, és transmetre la construcció de pau, i aquesta s'entén com la responsabilitat que tots els actors socials tenim amb la societat".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es