Inici

Vila-real programa una nova ediciˇ del Curs d'agricultura ecol˛gica que ja ha format mÚs de 100 persones

divendres, 8 de juliol de 2016

V Curs agricultura ecol˛gica

A partir de setembre, Vila-real tornarÓ a acollir el Curs d'agricultura ecol˛gica que des de fa cinc edicions organitza Temps de Sembra amb el patrocini de la Regidoria d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi ClimÓtic, la Fundaciˇ Caixa Rural Vila-real i la Cooperativa Cat˛lica AgrÓria.

Un taller "totalment consolidat", pel qual ja han passat mÚs de 100 persones i que ja ha traspassat les fronteres de la ciutat a altres poblacions, tal com ha indicat el regidor Josep Pasqual Sancho, que assegura que aquest "s'estÓ convertint en un curs de referŔncia pel qual s'interessen ve´ns d'altres municipis".

Pepe Barrachina, membre de Temps de Sembra i director i professor del curs, ha tornat a destacar les propietats de l'agricultura ecol˛gica, ja que "Ús mÚs respectuosa amb el medi ambient i saludable no nomÚs amb les persones, sinˇ amb la terra" i assegura que "moltes persones que han comenšat a conrear d'aquesta manera, expliquen que se senten millor i que, fins i tot, Ús una forma de fer terÓpia, de prendre's les coses amb mÚs calma".

Per la seua banda, el president de la Fundaciˇ Caixa Rural, Enric PortalÚs, ha apuntat que aquest taller "brinda una oportunitat a aquelles persones que volen guanyar-se la vida en el sector agrÝcola, per˛ tambÚ Ús molt adequat per als que tenen inquietud pel tema". Una metodologia que cada dia compta amb mÚs adeptes, a causa de la major conscienciaciˇ dels ciutadans, per la qual cosa "com a instituciˇ, no podÝem mÚs que seguir donant suport a aquesta iniciativa de futur en l'Ómbit laboral, per˛ tambÚ mediambiental".

El curs, que comenšarÓ el 27 de setembre, compta amb cinc sessions te˛riques, que es desenvoluparan al Centre Social, i cinc de prÓctiques, i estÓ obert "a qualsevol persona interessada". Entre els continguts es troben pinzellades en el marc hist˛ric i temes com la microbiologia del s˛l, associacions i rotacions, adobs verds, mulching, calendaris de sembra, dissenys de l'hort, planters i substÓncies adequades en cas de plagues, entre altres conceptes relacionats amb l'agricultura tradicional.

Els interessats a assistir-hi poden inscriure's en la Fundaciˇ Caixa Rural i obtindran mÚs informaciˇ en el 964 539 125 i en el 600 700 892. El cost del taller Ús de 50 euros i ofereix un descompte del 50% a aturats, joves i jubilats. Els fons recaptats aniran, com cada any, a una associaciˇ benŔfica, en aquest cas a l'Associaciˇ Conquistando Escalones. En finalitzar, tots els assistents rebran un diploma.

Destaquem
App Banner Sala de prensa B˙stia CiutadÓ Venta d'entrades AccÚs a la seu electr˛nica interior
Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032 · Correu electrònic: atencio@vila-real.es