Inici

El Consorci del Millars descobreix la presència de teixons i genetes a la desembocadura del riu

dimecres, 28 de setembre de 2016

Guàrdia del Consorci del Millars instal·lant càmeres de foto trampeig

La utilització de la tècnica anomenada foto trampeig està donant resultats extraordinaris a la desembocadura del riu Millars. Les últimes sorpreses pel que fa a la presència de fauna salvatge han sigut el descobriment de diversos exemplars de teixons i genetes, dos carnívors de grandària mitjana protegits a la Comunitat Valenciana i molt difícils de veure en plena natura. El foto trampeig és bàsicament una trampa que captura imatges, és a dir, és la ubicació d'una càmera fotogràfica que també pot gravar vídeo, en un lloc de pas per a la fauna salvatge. 

Molts mamífers carnívors com els teixons, les genetes, les raboses, les llúdries i fins i tot els porcs senglars tenen hàbits nocturns per la qual cosa la seua observació i seguiment són bastant complicats. Fins ara els guardes del Consorci del Millars intuïen la presència d'algun d'aquests carnívors gràcies a les empremtes i els excrements que deixaven vora la terra humida del riu, però la utilització de la tècnica del foto trampeig ha facilitat la constatació demostrada de la seua presència al Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars.

A partir d'ara genetes i teixons amb les més comunes raboses i porcs senglars se sumen a l'extens catàleg de fauna que atresora la desembocadura del riu Millars entre les poblacions de Borriana, Almassora i Vila-real.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es