Inici

El Voluntariat pel valencià crearà parelles lingüístiques per a difondre la llengua, cultura i tradicions valencianes

tornar Imprimir

dijous, 2 de de febrer de 2017

Sala de premsa, Normalització Lingüística

Presentació del Voluntariat pel valencià

El Voluntariat pel valencià crearà parelles lingüístiques per a difondre la llengua, cultura i tradicions valencianes

"Vam dir que seria un punt i seguit i ací estem de nou, a punt d'iniciar una nova edició del Voluntariat pel valencià". Així s'ha expressat el regidor de Normalització Lingüística de l'Ajuntament de Vila-real, Pasqual Batalla, durant la presentació d'una nova campanya de la iniciativa que impulsa Escola Valenciana, a la qual també s'ha tornat a sumar l'Associació Cultural Socarrats, per a fomentar la difusió de la cultura i tradicions valencianes a través de la llengua. 

Batalla, que ha estat acompanyat pel vicepresident d'Escola Valenciana, Natxo Badenes, i pel president de Socarrats, Fermín Font, ha destacat l'èxit de l'anterior edició, que va finalitzar amb 28 parelles lingüístiques. "Gràcies a la unió de les tres entitats, podem assegurar que aquesta campanya serà un nou èxit", agrega el regidor. 

L'activitat consisteix a posar en contacte persones que parlen valencià amb altres que vulguen aprendre a expressar-se de manera fluida, que hauran d'estar disposades a quedar una hora a la setmana, durant 10 setmanes, per parlar o realitzar activitats, "però sempre comunicant-se en la nostra llengua". "És l'única manera de posar fi a les inseguretats que moltes persones senten a l'hora de llançar-se i parlar valencià", explica l'edil, que destaca el paper dels voluntaris que, "sense necessitat de tenir cap titulació, simplement voluntat i il·lusió, són un important engranatge de la cadena, ja que ajuden els aprenents no solament a relacionar-se en valencià, sinó també a aprendre sobre la nostra cultura, els nostres costums i tradicions i, el que és més important, a sentir-se integrats en la nostra societat", apunta. 

"Volem que els nouvinguts perden la por a parlar i un clar exemple és el de la coordinadora de la campanya, que fa nou anys va arribar des de Romania sense conéixer la nostra llengua i ara és una de les màximes impulsores", assenyala Badenes. De moment, afegeix, el programa ha registrat 22.300 aprenents i voluntaris i compta amb 94 municipis implicats a tota la Comunitat.

Per la seua banda, Font indica que "aquesta iniciativa, només pel fet de comptar amb el suport de tres entitats, ja té futur, perquè res pot tirar endavant si s'impulsa des d'un sol estament i sense implicar la gent". El president de Socarrats ha animat els veïns a participar i "aproximar-se a persones de diferents cultures, especialment en un moment en el qual mentre uns estem hiperconnectats amb nous mecanismes virtuals, uns altres es dediquen a alçar murs per a separar-nos". "Per aquesta activitat han passat aprenents de l'Estat espanyol, de Sud-amèrica, el nord d'Àfrica i de l'est d'Europa, que demostren que és possible aprendre i integrar-se i que com més de nosaltres parlem valencià, més gent estimarà aquesta llengua", agrega.

Els interessats a inscriure's com a voluntaris o aprenents poden fer-ho en la Regidoria de Normalització Lingüística -carrer de Josep Ramon Batalla, 6-, a través de normalitzacio@vila-real.es, en el web http://normalitzacio.vila-real.es o el telèfon 964 547 009. També ho poden fer en l'AC Socarrats -carrer de Carles Sarthou, 38- o mitjançant el correu acsocarrats@gmail.com i el web http://socarratsvilareal.blogspot.com, així com en www.escolavalenciana.com. La campanya, que comença el 2 de març, sempre està oberta a noves inscripcions.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es