Inici

Vila-real comptarà amb una nova Llançadora d'Ocupació per a fomentar la inserció laboral de 20 persones

tornar Imprimir

dijous, 9 de febrer de 2017

Sala de premsa, Economia

Xavier Ochando presenta la Llançadora d'Ocupació 2017

Vila-real comptarà amb una nova Llançadora d'Ocupació per a fomentar la inserció laboral de 20 persones

Després dels bons resultats d'inserció laboral aconseguits l'any passat, Fundació Santa María la Real, Fundació Telefònica i la Regidoria d'Economia de l'Ajuntament de Vila-real renoven el compromís de col·laboració per a impulsar el pròxim mes de març una nova edició de la Llançadora d'Ocupació en la ciutat. Per a això, comptaran de nou amb el cofinançament del Fons Social Europeu, dins del programa operatiu POISES. 

La II Llançadora d'Ocupació de Vila-real començarà a funcionar a finals de març i servirà per a ajudar 20 persones aturades a entrenar una nova cerca de treball en equip i comptar amb noves possibilitats d'inserció laboral. Per a això, no estaran sols, sinó que comptaran amb l'ajuda i orientació d'un tècnic, que els facilitarà noves eines de cerca i els guiarà per a reforçar les competències i millorar l'ocupabilitat.
La nova llançadora tindrà 20 places: 15 d'elles estaran destinades a joves menors de 35 anys; i les altres cinc podran ser per a persones de major edat, fins als 59 anys. Tots hauran d'estar en atur i inscrits com a demandants d'ocupació en el Servei Públic d'Ocupació.

Al marge d'aquests requisits, no se cerca un perfil formatiu concret, sinó que podran participar persones amb estudis bàsics; que procedisquen de formació professional o batxillerat, així com diplomatures o llicenciatures universitàries. De la mateixa manera, no se sol·licita un sector laboral determinat; sinó que la participació està oberta a persones amb trajectòries diverses, d'àrees laborals diferents, amb o sense experiència; o amb especials dificultats d'accés al mercat laboral. 

Les 20 persones que resulten seleccionades, es reuniran diversos dies a la setmana a l'Espai Jove. Duran a terme sessions de coaching i intel·ligència emocional, dinàmiques de comunicació, marca personal i cerca d'ocupació 2.0; entrenament d'entrevistes personals; elaboració de mapes d'ocupabilitat, visites a empreses, reunions amb emprenedors i processos d'intermediació laboral amb responsables de Recursos Humans. 

Les persones interessades a participar disposen fins al 9 de març per a inscriure's en el programa a través del web de Llançadores o en format presencial, sol·licitant i presentant el formulari en el Registre General de l'Ajuntament en horari de 8 a 14 hores. A més, podran sol·licitar informació addicional en el telèfon 964 547 017 de l'Agència de Desenvolupament Local.

Aquesta llançadora, així com la que es desenvoluparà també a Castelló, València, Torrent, Alacant i Elx, formen part de les 140 que Fundació Santa María la Real, Fundació Telefònica i el Fons Social Europeu impulsaran enguany per tot el país. "L'experiència de les llançadores desenvolupades en anys anteriors i el recorregut realitzat han demostrat que aquest projecte contribueix de manera significativa a millorar les oportunitats reals de les persones aturades en el seu accés al món laboral", expliquen des de Fundació Telefònica. 

Per la seua banda, el regidor d'Economia, Xavier Ochando, destaca els bons resultats obtinguts en la primera edició de la Llançadora, assegurant que "molts dels participants van arribar a trobar ocupació fins i tot abans de finalitzar el període establit, per la qual cosa es va poder incrementar el nombre de beneficiaris fins a les 32 persones en total. D'elles, 17 es van incorporar al mercat laboral abans del previst". Per això, assegura que "l'arribada d'una segona edició serà molt important per a la ciutat i per a molts veïns que es podran beneficiar d'aquests bons resultats, que es demostren amb cada incorporació al mercat laboral".

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es