Inici

Vila-real implanta la telelectura de l'aigua en un projecte pilot per a afavorir un consum més eficient i abaratir el rebut

tornar Imprimir

divendres, 10 de febrer de 2017

Sala de premsa, Serveis públics

Francisco Valverde presenta la implantació de la telelectura de l'aigua

Vila-real implanta la telelectura de l'aigua en un projecte pilot per a afavorir un consum més eficient i abaratir el rebut

L'Ajuntament de Vila-real i l'empresa concessionària del servei d'aigua potable, Facsa, implantaran un projecte pilot de telelectura en el barri del Nou Crist del Calvari, que permetrà un major control per a afavorir un consum més eficient de l'aigua i abaratir els rebuts. El regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, ha presentat hui la iniciativa, acompanyat del tècnic de Facsa, Rafael Ferrer, i del president del Nou Crist del Calvari, Aníbal Balaguer.

"Es tracta d'un projecte molt important, amb el qual posem les últimes tecnologies de gestió de l'aigua al servei dels vila-realencs, en un programa que reportarà beneficis substancials per a l'usuari", explica Valverde. En concret, la implantació de la telelectura suposarà la substitució de 632 comptadors per dispositius intel·ligents de lectura remota. Aquest sistema, a més d'evitar l'accés als habitatges per a obtenir les lectures, permet obtenir dades de consum en temps real, de manera que millorarà la facturació i, sobretot, "existirà un major control del consum per part de l'usuari, que podrà activar-se alarmes generals o personalitzades per a detectar qualsevol anomalia"."Aquesta característica permetrà un consum més eficient de l'aigua, un bé escàs, i, en conseqüència, els veïns podran veure reduïda també la seua factura", agrega. 

A més, en un futur es podran implementar alertes personalitzades, amb missatges automàtics als mòbils pel que fa a consums en determinades dates, superació d'un màxim de consum prefixat, etc. La informació de consum estarà accessible en línia, en l'eOficina de Facsa i mitjançant la nova APP per a smartphone, facilitant les gestions de les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana, sense desplaçaments.

El projecte pilot abastarà la zona compresa entre els carrers de Comte Ribargorça, Cronista Traver, Ambaixador Mascarell, Sant Joan Bosco, Cordó, Ermita, Velòdrom i Blasco Ibáñez. L'elecció d'aquesta zona no és casual, ja que en ella està representada tota la tipologia de comptadors existents a Vila-real, ja siga instal·lats en bateria (63%), en façana (3,2%), a l'interior d'habitatges (0,5%) o en el sòl (33,3%). "Aquest barri ens ofereix una fotografia de tipologies de comptadors molt semblant a la resta de la ciutat", incideix el responsable de SPV, qui ha anunciat també una reunió informativa amb l'Associació Nou Crist del Calvari per a informar els veïns del projecte. 

La implantació d'aquesta nova tecnologia, amb un cost de 127.000 euros, forma part de les obligacions d'inversió de la concessionària en virtut del contracte del servei, per la qual cosa serà completament gratuïta per als veïns. Els nous comptadors començaran a instal·lar-se en pròximes setmanes i es preveu que el projecte estiga culminat a mitjans de maig. Una vegada instal·lada la telelectura, el consistori avaluarà en un termini d'un any el funcionament del sistema per a valorar la seua extensió a la resta de la ciutat.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es