Inici

Vila-real garanteix la màxima qualitat de l'aigua i només fa ús de l'1,5% dels seus drets en el Consorci de la Plana

tornar Imprimir

dimecres, 15 de març de 2017

Sala de premsa, Serveis públics

Valverde fa balanç de la qualitat de l'aigua

Vila-real garanteix la màxima qualitat de l'aigua i només fa ús de l'1,5% dels seus drets en el Consorci de la Plana

El regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, ha fet balanç de la qualitat de l'aigua potable en la ciutat, que segueix sent òptima després que a inicis de 2016 es donara per controlada una pujada puntual del nivell de bromacil. "Les nostres aigües són de gran qualitat i ja no hem de barrejar-la amb la del Consorci d'Aigües de la Plana, del qual només hem usat un 1,5% dels nostres drets", apunta.

El Consorci d'Aigües de la Plana, en el qual participen 11 municipis, es va crear per a garantir que totes les localitats tingueren proveïment total d'aigua en època de sequera o en altres situacions. Per a això, les poblacions membre del consorci es reparteixen un total de vuit hectòmetres cúbics de manera proporcional al nombre d'abonats, de forma que, si en algun moment algun municipi consumeix més drets dels que li corresponen, ha de compensar la resta. El balanç anual de 2016 revela que Vila-real, amb uns drets d'1,9 milions de metres cúbics, només ha fet ús de 31.160 metres cúbics, un 1,58% del total assignat. "La ciutat es proveeix inicialment de quatre pous i durant l'exercici 2016 no s'han hagut de barrejar aquestes aigües amb les del Consorci", explica Valverde, ja que "la qualitat ha sigut sempre òptima". 

En aquest sentit, les analítiques mensuals sobre un total de 89 elements diferents han llançat bons resultats. "En qualsevol cas, a Vila-real seguirem comptant amb l'aigua del Consorci, encara que no fem ús d'ella, ja que dels quatre pous principals, la Bassa del Poble i el Pou d'Amorós funcionen a ple rendiment, mentre els altres dos, el de Reg Nou i Carinyena, ho fan al 10% de les seues possibilitats, per la qual cosa tenim una bona situació", detalla el responsable d'SPV.

Valverde reitera que "el nivell de bromacil, que en algun moment va tocar el seu màxim permés anteriorment, ha desaparegut per complet, gràcies a la decisió d'aquest equip de govern de barrejar amb l'aigua del Consorci per a millorar la qualitat, ja que sabíem que era un problema conjuntural". "Si haguérem fet cas de l'exigència del PP, que demanava la instal·lació de dues plantes de tractament amb filtre de carboni, que haurien costat 368.000 euros cadascuna, més el manteniment posterior, ara mateix estarien inutilitzades i obsoletes, la qual cosa demostra que vam prendre la decisió encertada", agrega.

El fet de no haver usat més que un 1,5% dels drets el 2016 significarà la compensació, per part dels municipis que sí han depassat el seu límit, de 28.918 euros. Aquesta quantitat es descomptarà de la quota que la ciutat paga anualment per les instal·lacions i els drets de l'aigua. "Localitats com la Vilavella o les Alqueries han gastat més d'un 200%, mentre Xilxes, Moncofa i la Vall han superat el 100%, de manera que hauran de compensar, pagant la seua quota i un plus, tant a Vila-real com a Onda, Borriana i Nules, que no han arribat a la quantitat màxima estipulada", detalla. "Amb els pous de la ciutat i la pertinença al Consorci tenim garantit el proveïment, en quantitat i qualitat, igual que la resta de municipis de manera eficient i solidària", conclou Valverde.

Galeria multimèdia

Imatges

Reunió del Consorci d'Aigües de la Plana
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es