Inici

Economia obri un nou servei d'assessorament a empreses per a facilitar la transmissió de negocis viables i evitar tancaments

tornar Imprimir

dilluns, 20 de març de 2017

Sala de premsa, Economia

Ochando presenta el programa d'assessorament per a la transmissió d'empreses

Economia obri un nou servei d'assessorament a empreses per a facilitar la transmissió de negocis viables i evitar tancaments

Vila-real compta des de hui amb un nou servei d'orientació empresarial que se suma al Punt d'Atenció a l'Emprenedor (PAE) i que servirà per a assegurar la continuïtat de negocis viables mitjançant l'assessorament en la transmissió d'empreses. El regidor d'Economia, Xavier Ochando, ha presentat el programa, que pretén fer un pas més enllà i facilitar no solament la constitució de noves empreses, sinó la pervivència de negocis i garantir d'aquesta manera el manteniment de llocs de treball, a través de l'assessorament a la transmissió d'empreses viables.

"Si el PAE va servir el 2016 per a ajudar un centenar de veïns a l'hora de crear el seu negoci i en temes com subvencions o fiscalitat, ara volem fer un pas més enllà i ampliar el servei amb la incorporació d'un nou programa i un tècnic especialitzat que des de hui oferirà assessorament relatiu al traspàs d'empreses en funcionament", explica Ochando. "Sabem que hi ha negocis viables que estan en perill de desaparéixer per problemes que res tenen a veure amb l'economia, ja que el motiu principal sol ser la jubilació del seu fundador, que en la gran majoria dels casos no troba en els familiars i descendents l'impuls que necessita per a evitar el tancament definitiu", explica Ochando. Per aquest motiu, l'Ajuntament, a través de l'Agència de Desenvolupament Local i amb el suport del Pacte de la Ceràmica i del Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat, ofereix un servei de mediació que ajudarà a posar en contacte els qui desitgen traspassar el seu negoci amb els qui estiguen interessats a donar-li continuïtat. D'aquesta manera, s'evita "la pèrdua de capital econòmic i de llocs de treball", argumenta el regidor.

Gràcies al suport de la plataforma www.transmisionempresas.es del Ministeri, ambdues parts es podran posar d'acord, amb la tutorització necessària perquè la transacció arribe a bon port. D'aquesta manera, es potencia l'autoocupació i l'emprenedoria i "es protegeix tot allò que l'empresari ha construït durant tants anys, al mateix temps que s'ofereix l'oportunitat a una altra persona d'iniciar-se en una activitat ja en funcionament", indica l'edil. 

Amb aquest servei, l'Agència de Desenvolupament Local ajudarà a donar forma a les idees de negoci, a definir els projectes, l'estudi de mercat, el pla de producció, el pla econòmic, així com les formes jurídiques, fiscalitat, tràmits i primers passos en la constitució de l'empresa o el finançament al qual es pot accedir a través de subvencions, de manera que fins i tot l'usuari pot eixir de l'oficina amb l'empresa constituïda. "La col·laboració del Ministeri d'Economia servirà també per agilitar i simplificar tràmits i estalviar temps als emprenedors, gràcies al document únic electrònic, DUE, i a la nova funcionalitat de cessament d'autònoms en un sol pas", explica Ochando. 

Els interessats a iniciar un nou projecte empresarial, traspassar la seua activitat, adquirir un negoci en funcionament o rebre assessorament per a la seua empresa, poden demanar cita prèvia a l'Agència de Desenvolupament Local, de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores, en el telèfon 964 547 017 o a través del web http://portaltreball.vila-real.es.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es