Inici

Els Premis Sambori fan 19 edicions amb un augment de participants fins als 5.300 i celebraran dues gales a Vila-real

tornar Imprimir

dimecres, 5 d'd?abril de 2017

Sala de premsa, Normalització Lingüística

Presentació dels Premis Sambori 2017

Els Premis Sambori fan 19 edicions amb un augment de participants fins als 5.300 i celebraran dues gales a Vila-real

Els Premis Sambori fan 19 edicions amb un augment en el nombre de participants, que ha passat dels 4.000 de 2016 als 5.300 d'aquesta edició, procedents de mig centenar de centres educatius de Castelló, un 10% més que en l'anterior convocatòria. Un èxit que ja el 2016 va quedar palés amb la gran afluència de públic que es va congregar a l'Auditori Municipal durant la gala de lliurament de premis, que enguany s'ha modificat i s'ha dividit en dos actes diferenciats per a permetre l'entrada a tots els assistents que acudisquen a l'esdeveniment, tal com ha anunciat el regidor de Normalització Lingüística, Pasqual Batalla, durant la presentació de l'acte, en la qual ha estat acompanyat per la coordinadora dels Premis Sambori a Castelló, Balma Llansola, i per la tècnica d'Escola Valenciana Maria Nebot. 

D'aquesta manera, l'Auditori tornarà a acollir aquest divendres, 7 d'abril, el lliurament de premis -28 i una menció especial-, tot i que en aquesta ocasió obrirà les portes a les 18.30 hores per a lliurar els guardons de les aules d'infantil i el Premi Empar Granell al docent amb el millor projecte didàctic per a elaborar un conte a l'aula. Finalitzada aquesta primera part, a les 19.30 hores, donarà inici la segona gala, destinada a lliurar els reconeixements als participants de primària, secundària, batxillerat i cicles formatius, formació de persones adultes, escoles oficials d'idiomes i alumnes amb necessitats educatives especials. Els guanyadors passen a la fase de País. 

"Estem molt satisfets per l'èxit d'aquesta iniciativa, que durant anys ha reconegut el valor de la nostra llengua i ha treballat per demostrar la importància que té la lectura i l'escriptura per a la formació i educació dels joves", ha assenyalat Batalla, que al seu torn ha explicat que "els Premis Sambori són un dels certàmens literaris més importants d'Europa, quant a nombre de participants, que cada any supera expectatives i s'estén a altres territoris de parla catalana, fruit del treball, l'esforç i la dedicació de les entitats col·laboradores". Entre aquestes, la mateixa Regidoria de Normalització Lingüística, que adquireix els lots de llibres que es regalaran. 

Els Premis Sambori se sumen a altres activitats promogudes per Escola Valencana, com el Feslloch, el Voluntariat pel valencià o la Festa per la Llengua, que arriba a 250.000 persones de la Comunitat cada any, tal com recorda Nebot. Per la seua banda, la coordinadora dels Premis Sambori a Castelló recorda que aquesta iniciativa, "que es troba totalment consolidada", se centra en la promoció i difusió de l'ús literari del valencià en l'àmbit educatiu no universitari i incentiva la creativitat de l'alumnat, al mateix temps que "contribueix a la dignificació de la nostra autoestima com a poble, a la projecció de la cultura i a la normalització lingüística".

Les poblacions participants són Albocàsser, Almenara, Almassora, Benicarló, Borriana, Castelló de la Plana, Costur, Sant Joan de Moró, la Llosa, Nules, Onda, Peníscola, Sant Mateu, Sogorb, la Vall d'Alba, la Vall d'Uixó, Vilafranca, Vila-real i la Vilavella.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es