Inici

Vila-real incorpora al pressupost actual 785.000 euros de superàvit i 2,4 milions de romanents de l'exercici 2016

tornar Imprimir

dijous, 20 d'abril de 2017

Sala de premsa, Ajuntament

L'alcalde de Vila-real informa dels romanents de 2016

Vila-real incorpora al pressupost actual 785.000 euros de superàvit i 2,4 milions de romanents de l'exercici 2016

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha signat ja la liquidació dels romanents de 2016, que suposen agregar a l'actual pressupost 3.185.000 euros aproximadament, dels quals 785.000 corresponen a superàvit i 2,4 milions són romanents disponibles. D'aquests 2,4 milions, puntualitza el primer edil, "1,7 milions corresponen als diners que el nou Consell valencià ens va fer efectiu al desembre per a complir el conveni de construcció de la Biblioteca Universitària del Coneixement, que el PP ens devia des d'abans de 2011 i que mai va arribar a pagar".

L'equip de govern estudia ara a què es destinaran aquestes quantitats, tot i que al voltant de 200.000 euros es destinaran a pagar a alguns dels propietaris que fa cinc anys no van acceptar el cobrament de la ronda Sud-oest. "Hi havia molts afectats, més de 200", indica Benlloch, "la gran majoria va acceptar, però alguns van tenir problemes amb els mesuraments o fins i tot relacionats amb herències, ja que en molts casos el terreny era de diversos propietaris que no van arribar a posar-se d'acord". "Ara hi ha cinc persones que estan en disposició de signar l'acord, per la qual cosa reservarem immediatament aquest import", afirma l'alcalde.

La resta dels diners es destinarà a "projectes que la ciutat necessita per a seguir avançant". "En primer lloc, la nostra prioritat és quadrar els pressupostos de 2017, ja que han sorgit dos xicotets problemes, com és el descens de la recaptació prevista amb l'ajust de l'IBI -en rebaixar la quota als propietaris amb finques urbanes on no s'ha desenvolupat cap projecte, que suposarà un impacte de 400.000 euros- i l'ingrés de 170.000 euros menys dels previstos amb la venda de quatre parcel·les de la carretera d'Onda, de les quals només s'han materialitzat dues", detalla l'alcalde.

"Una vegada realitzats els ajustos corresponents, farem que tot allò pressupostat el 2017 tire endavant, com és la creació de la nova seu de Creu Roja, la pista d'atletisme, la instal·lació de graderies al pavelló Melilla o l'arribada d'un alberg social juntament amb Càrites, així com la col·laboració amb la Fundació Manantial o la ubicació del pàrquing de camions", assenyala Benlloch. "En cap moment s'utilitzaran aquests diners per a pagar sentències, ja que suposaria una gran pèrdua d'oportunitats per a la ciutat i no permetrem que l'herència del PP ens seguisca suposant noves traves", agrega.

La resta del pressupost es podrà utilitzar, tal com detalla el primer edil, per a completar la despesa corrent, "per a pagar millor als proveïdors" i per a "seguir madurant i fer realitat alguns projectes nous que arriben de la societat civil".

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es