Inici

La Guarderia del Consorci del riu Millars recorda la prohibició de pescar amb rall a la desembocadura

tornar Imprimir

diumenge, 18 de juny de 2017

Sala de premsa, Medi Ambient

La Guarderia del Consorci del riu Millars recorda la prohibició de pescar amb rall a la desembocadura

Els guardes rurals del Consorci del Paisatge Protegit del riu Millars recorden la prohibició de pescar amb l'aparell anomenat rall o esparver dins de la desembocadura. En les últimes setmanes han sorprés dos pescadors rallant en zona il·legal. La Llei de pesca marítima i aqüicultura de la Comunitat Valenciana de l'any 2017 permet la pesca recreativa des de superfície amb aquest art de caiguda denominat rall o esparver. Per a practicar-lo cal estar en possessió de la llicència d'activitat expedida per la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

"Els pescadors que rallen coneixen perfectament la normativa. Han de respectar els 100 metres legals a esquerra i a dreta de la desembocadura del riu Millars. Durant les últimes setmanes el paratge de la gola sud de Borriana ha estat freqüentat per tres ralladors. Nosaltres hem pogut sorprendre'n dos d'ells pescant en la zona prohibida, dins de la desembocadura", ha afirmat el guarda del consorci Javier Rodríguez. A un dels ralladors el van sorprendre in fraganti mentre utilitzava aquesta xarxa. "En veure'ns va començar a guardar ràpidament la xarxa al seu cabàs. Li explicàrem la normativa, li alçàrem acta d'infracció i li vam decomissar tot el peix. Havia pescat més de cinc quilos de peix i cal recordar que la normativa ho prohibeix. Així mateix, també havia capturat llobarros de mida il·legal de menys de 25 centímetres", assegura el guarda.

La bona temperatura i l'estat encalmat de la Mediterrània estan duent desenes de pescadors a la desembocadura del riu Millars per a practicar la pesca continental i la marítima. Un dels arts més antics i històrics practicat des de fa centenars d'anys és l'anomenat rall o esparver. Es tracta d'una xarxa circular i dotada de ploms que els pescadors llancen a mà en llocs de poca profunditat. A l'hora de rallar, la xarxa s'obri ben estesa i amb el pes dels ploms se submergeix per a capturar els peixos que naden justament en l'espai on cau. Els pescadors subjecten el rall amb una corda central que més tard estiren per tal de traure de l'aigua les captures. Com tots els arts de pesca marítima recreativa, està sotmés a una normativa que cal respectar.

Galeria multimèdia

Imatges

Pesca amb rall en el Millars_1 Pesca amb rall en el Millars_2 Pesca amb rall en el Millars
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es