Inici

La Policia Local de Vila-real inicia una campanya de vigilÓncia i control de les condicions de seguretat dels vehicles

dilluns, 17 de juliol de 2017

La Policia Local de Vila-real, en colĚlaboraciˇ amb la Prefectura Provincial de TrÓnsit de Castellˇ, durÓ a terme, des del dilluns 17 fins al diumenge 23 de juliol, una campanya de vigilÓncia i control de les condicions dels vehicles que circulen per la ciutat, amb l'objectiu de garantir que compten amb tots els sistemes de seguretat.

La iniciativa, que serÓ desenvolupada per la Unitat de TrÓnsit, consistirÓ fonamentalment en la comprovaciˇ de possibles infraccions referides als pneumÓtics, aixÝ com a l'enllumenat i la senyalitzaciˇ, sense oblidar les plaques de la matrÝcula, la documentaciˇ del vehicle i la Inspecciˇ TŔcnica de Vehicles (ITV).

El regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo, explica que "la campanya ve motivada perquŔ en els ˙ltims anys s'ha detectat un progressiu envelliment del parc d'autom˛bils i l'antiguitat del vehicle suposa un factor de risc, en mancar dels sistemes i equipaments de seguretat implantats recentment, a mÚs dels problemes derivats de l'˙s", al mateix temps que destaca que "l'antiguitat mitjana del parc de turismes ha augmentat en 3,7 anys entre 2007 i 2014". 

Per aš˛, recorda que "el risc de morir o resultar ferit greu es multiplica per dos en comparar els accidents ocorreguts amb vehicles de 10 a 15 anys d'antiguitat, en relaciˇ amb vehicles de menys de cinc anys" i assegura que "el manteniment adequat de tots els elements de seguretat del vehicle es converteix en una activitat totalment imprescindible per a combatre la sinistralitat". "╔s vital comprovar l'estat d'elements com els pneumÓtics, frens, llums i senyalitzaciˇ i posar-los a punt peri˛dicament", afirma, "corroborant que la profunditat de la ranura de les rodes tinga com a mÝnim tres milĚlÝmetres, revisant i canviant els llums quan siga necessari per a veure i ser vist i assegurant-se que les plaques de matrÝcula sˇn perfectament llegibles i no estan deteriorades". En aquest ˙ltim punt, cal destacar que circular sense plaques de matrÝcula o amb plaques no visibles o llegibles Ús una infracciˇ greu que pot comportar una sanciˇ de 200 euros, 6.000 en el cas d'estar manipulades, a la qual cosa se suma la pŔrdua de sis punts.

Una de les qŘestions mÚs importants de la campanya serÓ la comprovaciˇ que tots els vehicles disposen de la documentaciˇ en regla. AixÝ, al marge del preceptiu permÝs de conduir, Ús obligatori portar el permÝs de circulaciˇ del vehicle amb les dades tŔcniques i del seu propietari i la targeta de la ITV i adhesiu corresponent.

"L'any 2016, les estacions d'Inspecciˇ TŔcnica de Vehicles espanyoles van dur a terme la revisiˇ de 19,5 milions de vehicles", explica Serralvo, "d'aquests, el 18,77% no va superar la primera inspecciˇ obligat˛ria, en presentar, almenys, un defecte tŔcnic greu, per la qual cosa un de cada cinc vehicles no reunia les condicions mÝnimes de seguretat o per emetre a l'atmosfera emissions contaminants i nocives superiors al que permet la llei". "Un vehicle en mal estat no nomÚs augmenta el risc d'accident entre els seus ocupants, sinˇ el d'accident contra altres vehicles circulants, per aš˛, complir tots els requisits necessaris ens assegura que el nostre vehicle estÓ en les millors condicions per a circular de forma segura", conclou l'edil.

Destaquem
App Banner Sala de prensa B˙stia CiutadÓ Venta d'entrades AccÚs a la seu electr˛nica interior
Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032 · Correu electrònic: atencio@vila-real.es