Inici

Vila-real inaugura la primera residència comunitària oberta de salut mental de la Fundació Manantial a la Comunitat

tornar Imprimir

dijous, 7 de setembre de 2017

Sala de premsa, Ajuntament

Inauguració de la residència comunitària de la Fundació Manantial

Vila-real inaugura la primera residència comunitària oberta de salut mental de la Fundació Manantial a la Comunitat

Fundació Manantial, una de les principals entitats de referència en l'atenció sociosanitària de la salut mental a Espanya, ha inaugurat a Vila-real la primera residència oberta a la comunitat per a persones amb problemes de salut mental de tota la Comunitat. L'alcalde, José Benlloch, ha acompanyat el president de Manantial, Francisco Sardina, i el president de la Fundació Caixa Rural Vila-real, Enric Portalés, en l'obertura d'aquest nou recurs, que se situa en les instal·lacions de la residència Santa Ana, cedida per aquesta última entitat per al seu ús com a centre d'atenció i inserció de persones amb malalties mentals.

La residència es complementa amb dos habitatges supervisats vinculats, un a Castelló i un altre al costat de les noves instal·lacions a Vila-real. Els tres centres sorgeixen amb l'objectiu principal de fomentar la recuperació, l'autonomia i la inclusió de les persones amb problemes de salut mental i comptaran amb 30 treballadors especialitzats, entre els quals es troben psicòlegs, treballadors socials, educadors, terapeutes ocupacionals i auxiliars tècnics sanitaris.

"La col·laboració entre entitats i amb les institucions públiques és fonamental per al progrés de les nostres societats, com ho és també poder posar a la disposició de la ciutadania nous recursos que ens permeten una cosa tan bàsica però tan important com és cuidar millor dels nostres", argumenta l'alcalde, qui s'ha mostrat convençut que la iniciativa comptarà també amb el suport de la Generalitat Valenciana. "Aquesta residència col·loca de nou Vila-real com a referent en l'atenció sociosanitària a la Comunitat, en un projecte de gran importància social que parteix d'un compromís que compartim plenament: que totes les persones, siguen quines siguen les seues condicions, puguen desenvolupar el seu projecte de vida amb la major autonomia possible", agrega Benlloch.

En la mateixa línia, Sardina destaca la bona sintonia amb el consistori i la necessitat d'impulsar noves accions i recursos per a l'atenció a la salut mental. "La filosofia de Fundació Manantial és cooperar amb la Generalitat en el disseny i impuls d'un bon model d'atenció pública a les persones amb trastorn mental i les seues famílies. La residència es posarà en funcionament tan prompte com les seues places siguen concertades per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, ja que el model de la nostra entitat és que el 100% de les places tinguen caràcter públic", avança el responsable de Manantial.

Per la seua banda, el president de la Fundació Caixa Rural Vila-real destaca que l'obertura de la residència representa una "fita històrica" per a l'entitat. "Al llarg de la història, Caixa Rural Vila-real ha anat moltes vegades per davant de les necessitats de la ciutat. Que Vila-real compte amb la primera residència comunitària per a malalts mentals de concepte obert i que siga precisament en un local cedit per la Fundació Caixa Rural Vila-real és una mostra del nostre compromís amb Vila-real i amb el benestar de les persones", apunta Portalés. L'obertura d'aquest nou recurs ha sigut possible gràcies a la cessió a la Fundació Manantial de les instal·lacions de l'antiga residència Santa Ana, amb una superfície construïda de 1.250 metres quadrats i envoltada de 6.500 metres quadrats de jardí i hort.

La residència oferirà 28 places, distribuïdes en 12 habitacions senzilles, sis dobles i dues adaptades per a persones amb diversitat funcional mental i física. Els habitatges supervisats comptaran amb un total de 13 places, per la qual cosa es posen a la disposició de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives 41 places residencials.

El principal factor diferenciador del model obert pioner que representa aquesta nova residència, única a la Comunitat, és que les persones usuàries accediran de manera voluntària i viuran de forma integrada en la comunitat.

Galeria multimèdia

Imatges

Inauguració de la residència de Manantial 2 Inauguració de la residència de Manantial 3 Inauguració de la residència de Manantial 4
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es