Inici

Benlloch dóna suport al parany i demana a la Conselleria que autoritze les proves científiques del nou mètode del cistell malla

tornar Imprimir

dimecres, 11 d'octubre de 2017

Tradicions, Sala de premsa, Ajuntament

L'alcalde es reuneix amb Apaval

Benlloch dóna suport al parany i demana a la Conselleria que autoritze les proves científiques del nou mètode del cistell malla

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, s'ha reunit amb el president d'Apaval, Miguel Ángel Bayarri, per a mostrar el seu suport a l'Associació de Paranyers, amb seu a la ciutat, en la seua sol·licitud a la Conselleria de Medi Ambient de permetre proves científiques amb totes les garanties amb el nou mètode de captura ideat per l'entitat. "Apaval ha estat treballant durant molt de temps i amb molt d'esforç, conscients de la necessitat d'adaptar-se als nous temps i exigències mediambientals, per a adaptar la caça i dissenyar un nou mètode de captura innovador, selectiu i absolutament compatible amb el respecte a la naturalesa, el cistell malla", assenyala Benlloch, que demana a la Conselleria que autoritze les proves.

"Aquests estudis són la millor forma de treballar des de la racionalitat i el diàleg sincer per a aconseguir una solució a una pràctica tan arrelada en la nostra cultura i identitat; una pràctica molt nostra, que té impacte en multitud d'aspectes dels nostres pobles. Seria una irresponsabilitat que es perdera un patrimoni, material i immaterial, com el que genera el parany", incideix Benlloch. 

"Els vertaders paranyers, que fa molts anys que lluiten per defensar aquesta tradició tan nostra, es mereixen una oportunitat. Seria una vergonya, impròpia d'una administració pública que s'ompli la boca amb paraules com a transparència, govern obert o participació ciutadana, que ara es negara a autoritzar una cosa absolutament legal com és realitzar estudis científics per a intentar trobar una solució definitiva a un conflicte que porta massa anys", argumenta l'alcalde. "Quin sentit té", agrega, "que es permeten els estudis científics per a atrapar espècies amb xarxes, que el tord es puga caçar amb arma de foc sense cap problema per qualsevol lloc i que no es permeta intentar investigar si hui, adaptant els mitjans a les exigències dels nous temps, podem arribar a una solució perquè no es perda aquest extraordinari patrimoni material i immaterial", conclou Benlloch.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es