Inici

El Govern central obliga a destinar els 786.000 euros d'estalvis de 2016 als bancs i bloqueja possibles acords pels cinc milions en noves resolucions urbanístiques

tornar Imprimir

dimecres, 11 d'octubre de 2017

Sala de premsa, Ajuntament

L'alcalde, en roda de premsa_2

El Govern central obliga a destinar els 786.000 euros d'estalvis de 2016 als bancs i bloqueja possibles acords pels cinc milions en noves resolucions urbanístiques

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha lamentat que l'Ajuntament no podrà destinar els 786.000 euros de superàvit del 2016 a negociar i abonar part dels cinc milions d'euros que es deuen en noves sentències urbanístiques. "El Govern central ens obliga a pagar primer als bancs", denuncia.

"Malgrat tota la gestió responsable que venim fent en els últims anys, l'Ajuntament torna a passar per dificultats econòmiques molt greus, ja que estem gestionant la ruïna heretada de l'anterior govern popular, que en els últims dies s'ha convertit en cinc milions d'euros més d'obligat compliment derivats de diverses sentències urbanístiques", recorda. No obstant això, el primer edil assenyala que l'exercici 2016 va finalitzar amb un estalvi de 786.000 euros que l'equip de govern pretenia aprofitar per a començar a negociar amb els propietaris afectats "un poc d'oxigen i la possibilitat de pagar-los la quantitat que se'ls deu en diversos anys". "Ara ja sabem que serà impossible", lamenta. I és que, després de sol·licitar un informe als tècnics municipals per a conéixer la viabilitat de l'operació, "la intervenció municipal recorda que cal complir amb la Llei de Rajoy, que obliga a pagar primer als bancs, per la qual cosa s'haurà de destinar aquesta quantitat de superàvit a satisfer part del deute existent", indica.

"El PP ens segueix fent la vida impossible també des del Govern central quan volem solucionar algun dels empastres del PP local", assenyala Benlloch, qui lamenta que "s'ha treballat molt dur per a rebaixar l'endeutament a la ciutat i ara es podria veure incrementat de nou si ens veiem obligats a demanar un préstec per a fer front a aquestes sentències". "Si arribem al 75% ja ens podem oblidar de seguir presentant-nos a ajudes com Avalem i altres programes que ara sí podem oferir als nostres veïns, gràcies a la gestió realitzada", assegura.

L'alcalde ha garantit que "cada pas que es done serà amb total transparència per als ciutadans, que estaran informats en tot moment; els veïns no mereixen que hagem d'estar gestionant contínuament el passat, perquè hauríem d'estar centrats en el present i futur de la ciutat", incideix. "No ens rendirem i seguirem treballant per a trobar solucions que no perjudiquen la ciutat, perquè no podem renunciar a les oportunitats que estan començant a arribar", agrega Benlloch, qui confia que la reordenació del sòl urbà sol·licitada a la Generalitat puga ajudar a trobar possibles vies per a solucionar la situació. "Sabem que no serà fàcil, però la nostra voluntat és seguir avant amb el model de ciutat d'oportunitats, amb sensibilitat també cap als drets dels propietaris i amb la responsabilitat que uns altres no han sabut aplicar durant el seu mandat", apunta. "D'aquesta eixirem", conclou.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es