Inici

Els Premis Maig homenatjaran divendres Pasqual Batalla

tornar Imprimir

dimecres, 29 de de novembre de 2017

Sala de premsa, Normalització Lingüística

XXI Premis Maig_1

Els Premis Maig homenatjaran divendres Pasqual Batalla

Els Premis Maig es lliuraran divendres que ve, 1 de desembre, a Vila-real. Serà a la sala d'actes de la Caixa Rural a les 19.00 hores. L'acte servirà per a reconéixer el paper que ha jugat el difunt regidor Pasqual Batalla en la consolidació dels premis com un referent de la narrativa breu en valencià. A més de lliurar els guardons als dos premiats d'aquesta edició, es presentarà el llibre que recull els relats distingits en les edicions 11-20, la segona dècada d'existència dels premis.

Els premis, amb 21 anys de trajectòria, els convoca l'Associació Cultural El Guitarró, de Vila-real, amb la col·laboració de l'Ajuntament, a través de la Regidoria de Normalització Lingüística. Però, en paraules de Vicent Usó, membre del Guitarró, "la implicació de Pasqual Batalla ha anat sempre més enllà del compromís institucional i, sense la seua figura, el certamen no hauria assolit ni el prestigi ni el reconeixement que té ara mateix; per a nosaltres, doncs, reivindicar el paper de Pasqual Batalla i retre-li l'homenatge que es mereixia era un deute moral".

A l'edició d'enguany han concorregut 32 originals, procedents tant de Catalunya com de les Illes o del País Valencià. Un nombre molt respectable d'aspirants que, a més, segons el Jurat, "ens ha permés de triar entre algunes narracions molt destacades que, com ja és habitual, ens han complicat molt el veredicte", que es coneixerà divendres al llarg de l'acte. Els Maig figuren com uns dels premis amb més dotació pel que fa a la narrativa curta, ja que ofereixen un primer premi de 600 euros i un segon de 300, unes xifres que no estan a l'abast de molts certàmens d'aquesta índole.

L'edició del llibre que recull les narracions premiades entre les edicions 11a i 20a ha estat a càrrec d'Edicions 96, perquè la voluntat dels organitzadors és, segons Usó, "que el llibre córrega pels circuits comercials, es puga trobar a les llibreries i arribe a tants lectors com siga possible". En aquest sentit, l'editora d'Edicions 96, Dolors Pedrós, també participarà en l'acte. Així mateix, ja han confirmat la seua presència alguns dels autors guardonats en les últimes 10 edicions, les que recull el volum, un representant dels quals també adreçarà unes paraules al públic.

Una vegada lliurats els premis, els assistents podran escoltar la música de Miquel Gil, cofundador del grup Al Tall. En l'actualitat és una de les grans veus del panorama musical mediterrani. Al Tall, un grup de marcat component vocal, fou l'escola perfecta per a aprendre a cantar i per a descobrir la dimensió mediterrània de la música d'arrel valenciana.

Galeria multimèdia

Imatges

XXI Premis Maig
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es