Inici

Focus Pime arriba a Vila-real amb la jornada L'ABC de la Innovació per a professionals i emprenedors de Castelló

dimarts, 5 de desembre de 2017

Presentació de la jornada 'L'ABC de la innovació'

La Biblioteca Universitària del Coneixement de Vila-real acollirà el pròxim dia 14 la jornada L'ABC de la Innovació, que s'emmarca en el projecte Focus Pime i Emprenedoria, impulsat per la Generalitat Valenciana a través de l'Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial (IVACE) i cofinançat pels Fons FEDER. La jornada compta també amb la implicació dels Centres Europeus d'Empreses Innovadores (CEEI) i de la Fundació Globalis.

La sessió, que es desenvoluparà de 9.00 a 14.00 hores, englobarà tots els agents de l'ecosistema emprenedor de les comarques centrals de Castelló per a promoure la innovació com a factor estratègic i contribuir a la competitivitat del territori. El regidor d'Economia, Xavier Ochando, ha presentat la jornada juntament amb el director del CEEI Castelló, Justo Vellón, i el president de la Fundació Globalis, Juan Vicente Bono. El programa de la sessió inclourà taules paral·leles sobre innovació social i empresarial, de la mà de representants d'entitats i empreses de diferents sectors, i sobre innovació en l'Administració, que comptarà amb la participació de l'alcalde de Vila-real i president de la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació, José Benlloch. "A més d'exposar les seues experiències, es posarà de manifest el paper que exerceixen les administracions locals sobre la innovació al municipi a través de la creació d'infraestructures, incentius fiscals a la innovació o programes específics per a afavorir-la", explica l'edil, que recorda que "en el cas de Vila-real, comptem amb el títol de Ciutat de la Ciència i la Innovació des de 2011, distinció que vam renovar el 2015 i motiu pel qual seguim avançant per a mantenir-nos com un referent en l'àmbit de la innovació".

La jornada comptarà també amb la participació d'Alfons Cornellà, un dels referents de l'àmbit de la innovació en l'àmbit europeu i cofundador de Co-society, que oferirà la xarrada "Com innovar? El que he aprés en 20 anys", en la qual parlarà sobre la necessitat d'innovar per a adaptar-se als canvis en les preferències dels clients i a les noves prestacions tecnològiques, que se sumen a l'exigència de productes innovadors en els mercats globals per a poder seguir competint. En aquest sentit, el director del CEEI ha assegurat que la innovació és "la principal font per a generar valor en el teixit socioeconòmic de qualsevol territori".

Tancarà la sessió el lliurament dels Premis Globalis, que concedeix l'entitat amb la col·laboració de l'Ajuntament, i que "reconeixen el component d'innovació de joves empreses i els esforços per impulsar noves iniciatives empresarials", apunta Juan Vicente Bono. El primer premi estarà dotat amb 1.500 euros, patrocinat per Multiópticas, i hi haurà dos accèssits de 500 euros patrocinats per Dolors Cortés i Vidres. També es concedirà el Premi Trajectòria, patrocinat per la Fundació José Soriano, i el Vila-real Innpulso, que concedeix l'Ajuntament a la jove empresa innovadora del municipi que representarà Vila-real en les diferents trobades organitzades en el marc de la Xarxa nacional Innpulso de Ciutats de la Ciència i la Innovació. Les persones interessades a participar en la jornada poden inscriure's a través de l'enllaç: http://ceeicastellon.emprenemjunts.es

Focus Pime i Emprenedoria és una iniciativa de la Generalitat Valenciana, a través de l'IVACE, concebuda per a dinamitzar l'ecosistema emprenedor de la Comunitat Valenciana, amb la participació de tots els agents implicats. La província acull un total de vuit de les més de 20 jornades desenvolupades al llarg de 2017, a més de l'acte central, que va tenir lloc el 28 de setembre a l'Auditori i Palau de Congressos de Castelló.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032 · Correu electrònic: atencio@vila-real.es