Inici

La marxa cívica de la Crema commemorarà el dissabte 13 de gener els 312 anys de l'incendi i saqueig de Vila-real

tornar Imprimir

dimecres, 3 de de gener de 2018

Tradicions, Sala de premsa, Normalització Lingüística

Presentació de la Crema de Vila-real 2018

La marxa cívica de la Crema commemorarà el dissabte 13 de gener els 312 anys de l'incendi i saqueig de Vila-real

Vila-real commemorarà el dissabte 13 de gener el 312é aniversari de la Crema de la ciutat a les mans de les tropes borbòniques, el 12 de gener de 1706. La marxa cívica, organitzada des de fa 25 anys per Socarrats i Acció Cultural del País Valencià, amb la col·laboració de les regidories de Normalització Lingüística i Tradicions des de l'any 2011, comptarà amb la participació dels Miquelets del Regne de València i la Conlloga Muixeranga de Castelló. Un any més, la commemoració d'aquest fet històric, que va deixar 253 morts en el Vila-real de l'època (un 10% de la població), comptarà amb la presència d'una representació institucional del municipi de Xàtiva.

El regidor de Normalització Lingüística i de Tradicions, Santi Cortells, acompanyat del delegat d'ACPV, Toni Royo, i del president de Socarrats, Fermí Font, ha presentat aquesta nova edició de la marxa. "És important valorar aquests fets històrics, ensenyar i recordar la nostra història, perquè ningú puga negar mai que van succeir. Queda molt de camí per davant per a normalitzar la nostra llengua, difondre la nostra cultura i recuperar la nostra dignitat com a poble i activitats com la commemoració de la Crema ens ajuden a subratllar-ho any rere any", assenyala l'edil. 

Per a açò, en la marxa cívica, que partirà de la seu de Socarrats -situada al carrer de Carles Sarthou, 38- a les 19.00 hores, es repartiran díptics perquè els assistents coneguen millor la desfilada i la seua història. Des d'allí, la comitiva es dirigirà pels carrers del Cedre, Pere III, Major Sant Jaume, plaça de la Vila, Major Sant Doménech i Lluís Vives, fins a la torre Motxa, on tindran lloc els parlaments, en un acte presentat per la periodista Beatriz Salas. El portador del penó serà Carles Amiguet i està prevista l'assistència de les regidores de Xàtiva Cristina Suñer i Empar Penedés. Tant Cortells com Royo i Font han animat els vila-realencs a participar en la marxa i retre homenatge als 253 veïns que van perdre la vida en l'incendi i saqueig de la ciutat per part de les tropes de Felip V de Borbó.

Galeria multimèdia

Imatges

Crema de Vila-real 2018 (1) Crema de Vila-real 2018
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es