dimecres, 21 de febrer de 2018
La tradicional Mostra de Cuina Medieval, que enguany compleix 15 edicions, rememora un any més els temps de la fundació de la ciutat a través de la gastronomia de l'època. Per a això, els membres de l'Associació Gastronòmica de Vila-real han tornat a elaborar una minuta en què es conjuguen tradició, història i ingredients i receptes de l'època medieval, en un esdeveniment organitzat per les regidories de Tradicions i Turisme celebrat en el restaurant Cal Dimoni.
Un centenar de persones han pogut degustar el menú, que comença, com és tradicional, amb fruita del temps com a entrant, acompanyada per torraeta d'albergina, amb sardina fumada i espècies. Un caldo de carabassa amb bunyols d'aire i carn salada i fumada, milfulles de peix amb salsa d'ametla i espècies, a més de carn d'olla en fred amb salsa de pera i castanya conformen el sopar medieval, que tanquen, com a postres, una crema de codony amb mató, seguit de les tradicionals llesques amb ou, infusió digestiva de timó i licor de taronja. El president de l'Associació Gastronòmica, Ximo Abril, afirma que "els plats són molt cridaners, ja que estan decorats d'una manera molt original, a proposta de les noves generacions de cuiners, que han ajudat a elaborar, un any més, un menú complet, variat i innovador sense perdre res de la tradició medieval, que és l'essència d'aquest àgape".
Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es