Inici

El Consorci riu Millars finalitza els treballs de rehabilitaciˇ de la senda botÓnica

tornar Imprimir

dimarts, 13 de de marš de 2018

Sala de premsa, Medi Ambient

Reparaciˇ de la senda botÓnica_2

El Consorci riu Millars finalitza els treballs de rehabilitaciˇ de la senda botÓnica

El Consorci Gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars ha recuperat tot el mobiliari espatllat i les balises de fusta danyades de la ruta botÓnica que connecta els paratges naturals del Termet de Vila-real i l'ermita de Santa QuitŔria d'Almassora. Les obres de reposiciˇ han durat una setmana. S'han reemplašat els elements deteriorats de dos trams d'aquesta ruta fluvial com sˇn la secciˇ del passeig BotÓnic Calduch i la part que transcorre des de l'accÚs de la urbanitzaciˇ de Los ┴ngeles fins al Termet. 

S'han reemplašat fins a tres quil˛metres de balises que atorguen seguretat als milers d'excursionistes i esportistes que utilitzen aquest recorregut verd a la vora del riu Millars. Concretament, els treballs han consistit a canviar la tanca de fusta trencada que separa la senda del riu i tambÚ a substituir un tram de corda que s'hi havia podrit a conseqŘŔncia de les condicions meteorol˛giques per un cable metÓlĚlic. L'empresa Facsa, encarregada del servei de manteniment i vigilÓncia del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars ha sigut la responsable d'escometre les obres de millora, que han suposat la rehabilitaciˇ d'aquest tram de poc mÚs de tres quil˛metres entre el Termet de Vila-real i el paratge de Santa QuitŔria d'Almassora. Els treballs es van pressupostar per un import de 777 euros.

A la Comunitat Valenciana hi ha pocs exemples de trams baixos de rius on la vegetaciˇ de ribera estiga ben conservada i el llit fluvial no haja sigut canalitzat. El Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars en el seu tram final Ús una excepciˇ. El riu discorre per un paratge de gran valor ecol˛gic amb un excepcional ambient de ribera perfectament conservat en molts indrets. Precisament un d'ells Ús la ruta botÓnica dedicada al farmacŔutic i botÓnic nascut a Vila-real, Manuel Calduch i Almela. La Unesco va qualificar el seu herbari com un dels millors del mˇn amb mÚs de 6.000 mostres diferents d'arreu la Comunitat Valenciana.

Galeria multimèdia

Imatges

Reparaciˇ de la senda botÓnica Reparaciˇ de la senda botÓnica_1
Destaquem
App Banner Sala de prensa B˙stia CiutadÓ Venta d'entrades AccÚs a la seu electr˛nica interior Banner Cita Previa
Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es