Inici

El molÝ de la Vila es completarÓ amb una cafeteria cultural amb estany urbÓ per a donar servei al barri del coneixement

tornar Imprimir

dimarts, 13 de de marš de 2018

Sala de premsa, Urbanisme, Patrimoni

Emilio M. Obiol presenta el projecte del MolÝ la Vila

El molÝ de la Vila es completarÓ amb una cafeteria cultural amb estany urbÓ per a donar servei al barri del coneixement

DesprÚs de finalitzar la primera fase de rehabilitaciˇ del molÝ de la Vila, l'Ajuntament ja treballa en una segona intervenciˇ que permetrÓ obrir al p˙blic l'emblemÓtic edifici del segle XVI i valorar l'entorn en el qual es troba. El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha anunciat el projecte que el consistori presentarÓ a les ajudes del Pla 135 de la Diputaciˇ, amb el qual l'hist˛ric immoble es convertirÓ en una cafeteria cultural que, a les seues esquenes, tindrÓ un estany urbÓ que reproduirÓ un hÓbitat fluvial amb flora i fauna aut˛ctones. 

"Si la primera fase, que va tardar mÚs del que ens haguera agradat, es va dur a terme grÓcies a un conveni singular entre Ajuntament i Diputaciˇ, en aquesta ocasiˇ invertirem l'aportaciˇ que anualment fa l'Administraciˇ provincial a la nostra ciutat per a realitzar una segona intervenciˇ que permeta donar-li ˙s al recinte", explica Obiol. AixÝ, els 180.000 euros que l'ens aporta a Vila-real dins del Pla Castellˇ 135 -125.008,68 euros mÚs IVA- serviran per a sufragar l'obra que permetrÓ convertir el molÝ de la Vila en una cafeteria cultural accessible. No Ús aquest l'˙nic objectiu del consistori, que tambÚ recrearÓ un hÓbitat fluvial en la part posterior de l'edifici mitjanšant una lÓmina d'aigua, vegetaciˇ pr˛pia de Vila-real i espŔcies com ara Ónecs o altres aus aquÓtiques, en una Órea que arribarÓ fins a l'actual passarelĚla provisional, que tambÚ serÓ substitu´da.

"L'objectiu de fer una cafeteria cultural en aquest punt respon a les m˙ltiples possibilitats que pot oferir, ja que justament al costat es troba la Biblioteca UniversitÓria del Coneixement (BUC), que pr˛ximament acollirÓ la seu de l'Escola Oficial d'Idiomes, per la qual cosa donaria servei a molts alumnes arribats de tota la comarca", indica Obiol, qui recorda que als voltants tambÚ estÓ la seu de la UNED, el colĚlegi de la Consolaciˇ i diversos serveis municipals. A mÚs, assenyala que la cafeteria tindrÓ una dimensiˇ museÝstica i artÝstica, per la qual cosa, "a mÚs de ser una oportunitat de negoci, Ús una oportunitat cultural alternativa, en la qual es podrien oferir fins i tot actuacions en directe, per la qual cosa serÓ diferent al que ja coneixem".

En aquest sentit, Obiol destaca l'embelliment de l'entorn i que "Ús una forma de donar-li un nou ˙s a una instalĚlaciˇ tradicional, convertint-la en un espai molt interessant i en una alternativa de consum d'oci per a una ciutat com Vila-real, que aposta per la cultura". S'espera que els resultats siguen visibles al llarg del 2019.

Destaquem
App Banner Sala de prensa B˙stia CiutadÓ Venta d'entrades AccÚs a la seu electr˛nica interior Banner Cita Previa
Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es