Inici

El concurs Ciutat de Vila-real cap al desenvolupament sostenible mostra als joves la riquesa dels barrancs

tornar Imprimir

diumenge, 15 d'd?abril de 2018

Sala de premsa, Medi Ambient

Visita a los barrancos _2

El concurs Ciutat de Vila-real cap al desenvolupament sostenible mostra als joves la riquesa dels barrancs

El concurs Ciutat de Vila-real cap al desenvolupament sostenible, convocat per la Regidoria d'Agricultura, Medi ambient i Canvi Climàtic dins de la seua programació, continua en marxa, amb noves visites dels alumnes de 4t de l'ESO de diferents centres educatius als barrancs de la ciutat. 

El regidor de l'àrea, Josep Pasqual Sancho, i membres de l'ONG Pankara i de l'Associació Connecta Natura han acompanyat en els últims dies a estudiants dels IES Broch i Llop i Santa María a conéixer de més a prop els diversos llits del terme municipal, com el barranc de Ràtils, el de l'Espaser o la confluència dels barrancs Roig i Ràtils i el Salt de Betxí. "Enguany el concurs està centrat en els barrancs i gràcies a aquestes visites, els alumnes poden estudiar les principals espècies vegetals de les rambles i barrancs, a més d'identificar la fauna a través de restes com excrements o petjades, la geologia i l'Índex d'alteració de rambles (IAR)", indica Sancho. En aquest sentit, explica que "amb tot allò estudiat, els alumnes han pogut conscienciar-se sobre la importància de la biodiversitat, la funció d'aliment i refugi per a la fauna, el paper dels barrancs com a corredor verd, els abocaments, la impermeabilització del sòl o la pèrdua del jaç del barranc original".

El concurs Ciutat de Vila-real cap al desenvolupament sostenible es dirigeix als alumnes de 4t d'ESO, que a més de participar en tallers treballen en la realització d'un inventari sobre els barrancs de Vila-real, utilitzant aquelles imatges i curiositats que consideren interessants. El premi és de 1.000 euros per a l'institut guanyador, que haurà de destinar-ho a material o activitats per a l'alumnat.

Galeria multimèdia

Imatges

Visita a los barrancos Visita a los barrancos _1
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es