Inici

Vila-real desbloqueja el pressupost de 2018 amb els informes a favor després de resoldre el pagament de 4,3 milions en resolucions urbanístiques

tornar Imprimir

dimarts, 12 de de juny de 2018

Sala de premsa, Hisenda, Ajuntament

L'alcalde i Sabina Escrig anuncien el desbloqueig del pressupost de 2018

Vila-real desbloqueja el pressupost de 2018 amb els informes a favor després de resoldre el pagament de 4,3 milions en resolucions urbanístiques

L'Ajuntament de Vila-real ha aconseguit finalment desbloquejar el pressupost municipal de 2018, que s'aprovarà divendres que ve amb tots els informes tècnics i de la Intervenció favorables. L'alcalde, José Benlloch, i la regidora d'Hisenda, Sabina Escrig, han donat a conéixer la notícia, que arriba després de mesos de gestions per a donar una solució al pagament de resolucions urbanístiques per expropiacions de terrenys en els governs del Partit Popular. 

El pressupost municipal de 2018 ascendirà finalment a 45.912.000 euros, després de la modificació de crèdits que s'aprovarà també en el mateix Ple per al pagament de la productivitat endarrerida als funcionaris o l'increment de les ajudes a l'escolarització infantil fins als 50.000 euros, entre d'altres. "És un pressupost responsable, social i que segueix apostant per la nostra aliança amb la societat civil perquè la ciutat avance", assenyala Escrig. 

La responsable d'Hisenda ha desgranat algunes de les xifres generals dels comptes, que incrementen en un 31,36% les partides destinades a l'àrea de Serveis Socials i reforcen els convenis i subvencions amb entitats locals en un 20,51% més fins a arribar als 3.313.747 euros. En aquest capítol, destaquen noves col·laboracions amb les protectores d'animals SOS Manada i Gats de Barri (5.000 euros per a cadascuna), el Sindicat de Regs (20.000 euros en conveni i 150.000 euros en una línia de subvencions per a l'ús sostenible de l'aigua), Creu Roja, a la qual se suplementa el conveni anual fins als 140.000 euros, uns altres 105.000 euros per a la Fundació Caixa Rural o 79.000 euros en un conveni amb la Congregació de Lluïsos per a l'adaptació de la seu, amb la contraprestació de poder fer ús municipal de les instal·lacions. 

També la despesa corrent experimenta un lleuger increment, amb 20,5 milions d'euros (un 1,31% més) i, en recursos humans, es dotaran 21 places més per a programes especials per a les àrees de Serveis Socials, Urbanisme, Contractació i Tresoreria. "En el capítol de préstecs i interessos, pagarem 2.646.093 euros, dels quals 20 milions corresponen a préstecs heretats del Partit Popular. Préstecs, per cert, quasi impossibles d'amortitzar i amb interessos de fins al 5,05%, enfront dels 0,39% del que acabem de subscriure", incideix Escrig. Les inversions, per la seua banda, es xifren en 1.613.202 euros, un 35,41% menys que el 2017, en els quals destaquen els 250.000 euros reservats per a habitatge social. La major part de les inversions es finançaran amb recursos propis i venda de sòl i es deixen només 671.000 euros de previsió de finançament via préstec.

"La quantitat que hem reservat per a inversions és menys de la meitat del crèdit que hem subscrit per a fer front al pagament de l'urbanisme del PP, la qual cosa dóna compte de la situació en la qual ens col·loca contínuament la nefasta gestió urbanística dels anteriors governs del Partit Popular", lamenta l'alcalde. En aquesta línia, Benlloch ha destacat diversos fragments dels informes d'Intervenció que ha fet constar en la Memòria d'Alcaldia per a l'aprovació del pressupost, que assenyalen els 4,3 milions d'euros en resolucions urbanístiques notificats a final d'any com la principal causa de la desviació de l'estabilitat pressupostària del municipi, esmorteïda pel pla d'ajust aplicat a final de 2017. L'informe també apunta a "l'elevat nivell d'incertesa" respecte a futures resolucions judicials que puguen afectar la ciutat.

"Incertesa és la paraula que millor marca la gestió a la qual ha hagut de fer front aquest equip de govern i que fa que, d'un moment a un altre, ens vegem obligats a pagar quantitats milionàries que desestabilitzen els comptes i bloquegen, com ha succeït fins ara, l'aprovació dels pressupostos. En aquesta situació, hem actuat com sempre, sota els principis de responsabilitat i prudència, perquè els empastres del PP no obstaculitzen l'avanç de la ciutat", conclou Benlloch.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Memòria d'Alcaldia sobre el pressupost de 2018
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es