Inici

L'Ajuntament de Vila-real pren mesures per a conscienciar els joves i evitar els salts i pràctiques de risc a l'Assut

tornar Imprimir

diumenge, 8 de de juliol de 2018

Sala de premsa, Seguretat ciutadana

L'Ajuntament de Vila-real pren mesures per a conscienciar els joves i evitar els salts i pràctiques de risc a l'Assut

L'Ajuntament de Vila-real vol posar fi definitivament als salts i les pràctiques de risc que molts joves realitzen cada estiu a l'Assut i en zones prohibides al bany del riu Millars burlant les mesures de seguretat. La Policia Local ha incrementat en els últims temps les mesures preventives de vigilància, després de detectar que alguns adolescents no només es colen en espais perillosos del paratge, sinó que a més es graven saltant a l'aigua i difonen els vídeos en les xarxes socials, en les quals cada dia augmenta el nombre de seguidors.

La regidora de Seguretat Ciutadana explica que "s'han reforçat els accessos a zones com Els Matxos, on fa dos anys va morir un jove de Nules de 19 anys". "A més de tancar el pas amb cinta d'abalisament de Policia, s'han resituat els cartells que hi prohibeixen l'entrada, però els saltadors, a més d'arrancar-los, han cercat altres alternatives per a colar-se". Per aquest motiu, s'ha hagut d'establir un dispositiu especial i preferent que compta amb un punt fix de vigilància que roman diverses hores al dia en la zona i un altre que es va desplaçant de manera intermitent per altres àrees, gràcies a la col·laboració de la Policia Rural i de la Unitat de Resposta Policial (URP).

"El primer que volem és que aquests joves entren en raó i vegen que no només s'estan saltant les normes, sinó que corren un gran perill, ja que a més de posar en risc la seua vida, també juguen amb la d'altres persones", afirma Gómez. Després d'identificar els saltadors i també convocants i seguidors a través de les xarxes socials, els agents s'han entrevistat amb alguns d'ells per a advertir-los dels perills que corren. També s'ha contactat amb els pares i se'ls ha citat perquè la setmana vinent acudisquen a la seu de la Policia Local amb els seus fills -alguns menors d'edat- per a mantenir una reunió informativa en la qual tractaran la situació i exposaran les conseqüències a les quals s'enfronten si no cessen l'activitat.

"S'està estudiant sancionar els saltadors en aplicació de la Llei 13/2010, de 23 de novembre, de la Generalitat, de protecció civil i gestió d'emergències, que considera infraccions greus la realització d'actes negligents o contraris a les recomanacions i instruccions de les conselleries competents en matèria de protecció civil i de medi ambient que provoquen la mobilització necessària de recursos dels serveis essencials d'intervenció", manifesta l'edil de l'àrea. Aquestes infraccions porten aparellades multes de 6.001 a 150.000 euros.

"No volem més morts en el nostre riu ni que ningú s'expose innecessàriament a un perill", indica Gómez. "Sabem que pràcticament es repten a través de les xarxes socials i no saben on es fiquen", apunta "el riu, encara que semble tranquil, és inestable, poden haver-hi corrents i remolins que els absorbeixen i els impedeixen eixir de l'aigua o poden colpejar-se en les roques, és un tema que ens té realment preocupats i per açò hem intervingut per a evitar més disgustos".

També el Consorci del Millars ha realitzat recentment un informe sobre els punts negres per al bany situats en el paratge protegit, per a recordar el perill de banyar-se en algunes infraestructures hidràuliques i zones que estan perfectament senyalitzades, a més de posar de manifest l'impacte ambiental que açò suposa.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es