Inici

Benlloch tanca acords amb propietaris afectats per resolucions urbanístiques i salda ja el 87% dels 4,3 milions pendents

tornar Imprimir

dijous, 9 d'agost de 2018

Sala de premsa, Ajuntament

Benlloch dóna compte de les negociacions amb propietaris afectats per resolucions urbanístiques

Benlloch tanca acords amb propietaris afectats per resolucions urbanístiques i salda ja el 87% dels 4,3 milions pendents

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha arribat ja a algun tipus d'acord amb propietaris de terrenys afectats pels dos paquets de resolucions del Jurat d'Expropiació de 2017 que resolen el pagament del 87% del total de les valoracions municipals endeutades. Benlloch ha donat compte dels últims avanços en les negociacions, que se sumen als 2,9 milions d'euros signats a la fi de juliol. "Amb diàleg i bona voluntat, tant del consistori com dels propietaris, en menys d'un mes hem sigut capaços de donar eixida a bona part de l'empastre heretat del PP que va tenir bloquejat el pressupost, evitar conflictes judicials i aconseguir un important estalvi per a les arques municipals", argumenta Benlloch. 

Els dos paquets de resolucions del Jurat d'Expropiació del 17 de gener i el 7 de març de 2017 es refereixen a "ocupacions il·legals" de propietats de particulars que "tenien dret que se'ls expropiara, però l'equip de govern anterior va preferir gastar els diners en altres qüestions". Entre tots dos paquets, els propietaris van reclamar a l'Ajuntament el pagament de fins a 12 milions d'euros, si bé les valoracions municipals, a les quals el Jurat d'Expropiació ha donat la raó, xifren la quantitat a pagar en 4.345.561 euros. 

"Els propietaris podien o no estar d'acord amb aquesta xifra i reclamar al jutjat, però aquesta quantitat no té discussió; calia pagar-la sí o sí. I açò és el que ha tingut bloquejat el pressupost municipal", recorda Benlloch. Una vegada subscrit el préstec i desbloquejat el pressupost de 2018, l'alcalde ha iniciat des de fa unes setmanes les negociacions amb els propietaris, sobre la base de dos criteris principals: aquells propietaris que renunciaren a la conflictivitat judicial amb el consistori i als interessos generats (totals o parcials) des de la data de les resolucions cobrarien el deute de manera immediata; els amos de solars afectats que no renuncien a seguir litigant però sí als interessos fins a hui serien els segons a cobrar; en últim lloc cobraran aquells amb els quals no s'arribe a cap acord.

Després de tancar el primer acord amb les sis propietats que, per un valor de 2.942.357 euros, han retirat els recursos judicials i han renunciat als interessos, Benlloch ha tancat en les últimes setmanes nous acords. Un d'aquests, ja signat i pagat el 3 d'agost, ascendeix a 395.191 euros. A aquesta quantitat se sumaran la setmana que ve uns altres 454.516 euros de cinc afectats més. En tots dos casos, es tracta de propietaris que renuncien al cobrament dels interessos generats fins a hui, però mantenen els recursos "per a seguir reclamant la quantitat que consideren que els correspon, superior a la valoració municipal". Aquests acords suposaran l'estalvi d'entre 25.000 i 30.000 euros en interessos, que se sumen als 70.000 euros d'estalvi del primer paquet d'acords, amb el qual, a més, Benlloch va aconseguir evitar un risc de quasi 2,5 milions d'euros. Aquesta xifra correspon a la diferència entre els 2,9 milions d'euros abonats i els 5,5 milions que els propietaris reclamaven en recursos ara ja retirats. Després d'aquests pagaments, quedaran pendents de pagar uns altres 631.439 euros de propietaris amb els quals, fins al moment, no ha sigut possible arribar a un acord. 

"En resum, podem dir que, a dia de hui, hem pagat ja 3.337.549 euros dels 4,3 milions que devíem per aquests expedients, als quals se sumaran en els pròxims dies uns altres 454.000 euros que encara no han pogut pagar-se per qüestions administratives. Açò significa que, en menys d'un mes, hem aconseguit resoldre el 87% de l'empastre, evitar conflictivitat a l'Ajuntament i generar un important estalvi que podrem destinar a qüestions com l'ampliació del centre d'alzhèimer Molí la Vila", recorda Benlloch. L'alcalde ha volgut agrair la predisposició dels propietaris a arribar a acords en benefici de la ciutat i ha avançat la seua intenció de seguir negociant per a poder tancar definitivament l'expedient.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es