Inici -> Vila-real

Vila-real lidera l'impuls de la compra pública innovadora en l'àrea de la salut i l'envelliment actiu

tornar Imprimir

dilluns, 24 de setembre de 2018

Sala de premsa, Ajuntament, Innovació

Taller de compra pública innovadora_1

Vila-real lidera l'impuls de la compra pública innovadora en l'àrea de la salut i l'envelliment actiu

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha participat aquest matí en una nova acció de la Xarxa Innpulso de Ciutats de la Ciència i la Innovació, amb l'objectiu d'afavorir la compra pública innovadora (CPI) com a element de foment de la innovació, en el marc de la nova Llei de contractes. La trobada ha permés identificar àrees i reptes per a l'impuls de la CPI en els diferents territoris, entre els quals destaca l'àrea de benestar social i l'envelliment; projecte que lidera Vila-real, com a referent en l'àrea i Ciutat de la Salut i l'Esport. 

El taller, en el qual han participat representants dels municipis d'Ermua, Madrid, Móstoles, la Diputació d'Ourense, la Xarxa Innpulso, la FEMP i Red.es, s'ha centrat en la detecció de les principals àrees d'interés per a la compra pública innovadora, les problemàtiques i els reptes, centrats en dos àmbits: el desenvolupament sostenible i el benestar social i TIC. "Després d'un matí de debat, intercanvi d'experiències i treball, hem arribat a identificar sis reptes, tres per cadascuna d'aquestes àrees. Vila-real ha apadrinat un d'aquests reptes, concretament el relacionat amb l'envelliment actiu, un àmbit en el qual, com a referents en salut, tenim molt que aportar", detalla l'alcalde. Després d'aquesta primera sessió, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies -promotora de la jornada juntment amb Red.es- remetrà a la resta de poblacions les fitxes resum dels diferents projectes perquè cada municipi faça les seues pròpies aportacions.

"La compra pública innovadora és una excel·lent oportunitat per a les administracions públiques locals, dins del nou marc de la nova Llei de contractes del sector públic, per a catalitzar i canalitzar les potencialitats innovadores del teixit empresarial des del punt de vista de la demanda, millorant al mateix temps la qualitat dels serveis públics i incorporant solucions innovadores per a millorar la vida de les persones", argumenta Benlloch. "Amb la participació en aquest taller, amb una representació de municipis molt limitada, Vila-real segueix reforçant el seu paper en el si de la Xarxa Innpulso. Una posició de referència que ve avalada també per la participació en el jurat nacional de la Xarxa Innpulso, com a únic municipi, al costat de Màlaga, o la presidència de la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació", conclou l'alcalde.

Galeria multimèdia

Imatges

Taller de compra pública innovadora
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es