Inici

Sanitat ataca el repunt de mosquits amb tractaments en embornals, basses i vegetació i exigeix a Diputació que "assumisca la seua responsabilitat" de coordinació contra la plaga

dimecres, 3 d'octubre de 2018

Reunió de coordinació contra els mosquits

La regidora de Sanitat, Silvia Gómez, ha reunit aquest matí a personal tècnic del departament i responsables de Serveis Públics, Policia Local i l'empresa adjudicatària dels tractaments contra plagues per a avaluar les accions desenvolupades en els últims dies davant el repunt de focus de mosquits i estudiar noves accions a emprendre en el futur. Fins al moment, l'empresa ha actuat de manera sistemàtica en embornals i aigua estancada, amb revisions intensives a l'entorn de l'Hospital de la Plana i la Ciutat Esportiva Pamesa i en els punts on s'ha rebut avís per part dels veïns. 

"Les pluges de l'estiu, sobretot a finals, i un inici de tardor particularment calorosa han motivat un repunt d'activitat dels mosquits en tota la comarca. Lamentablement, seguim esperant que la Diputació Provincial assumisca la seua responsabilitat en aquesta nova crisi, que no és exclusiva de Vila-real, i coordine les accions en els diferents municipis afectats perquè les poblacions de mosquits no es desplacen d'una població a una altra, afectant la salut pública de les nostres ciutats", lamenta Gómez. 

"A Vila-real, no ens hem quedat a l'espera; no hem deixat ni un segon d'actuar, seguim protocols fixos i també de manera extraordinària quan rebem qualsevol avís", agrega. Referent a això, la regidora de Sanitat adverteix que, malgrat la intensitat dels focus d'activitat dels insectes, només s'han rebut a l'Ajuntament tres peticions per part de veïns i entitats sobre situacions de risc. "Sabem del malestar general, però és important que els veïns ens informen quan detecten focus d'activitat significatius de mosquits; en cas contrari, no podem actuar", puntualitza. Per a això, han de posar-se en contacte amb el Departament de Sanitat. 

En la reunió de balanç, l'empresa adjudicatària ha donat compte de les actuacions realitzades, amb tractaments periòdics amb productes larvicides en embornals i altres punts d'aigua estancada de la via pública. En l'àmbit rural, els tractaments de prevenció i control són setmanals en les masses d'aigua susceptibles d'albergar les fases larvàries d'aquests mosquits. En aquests casos, s'apliquen productes larvicides, a més de tractaments adulticides mitjançant nebulització amb productes autoritzats per sanitat ambiental. A més d'aquests tractaments protocol·laris, a la zona de l'hospital i la ciutat esportiva es duen a terme revisions intensives dels col·lectors d'aigua, séquies, basses i altres masses d'aigua estancades per a la detecció primerenca de larves i el seu tractament. Les actuacions es completen amb tractaments en zones de vegetació densa, que refugien poblacions de mosquits adults, amb l'ajuda de vehicles tot terreny i maquinària especialitzada.

"Estem intensificant notablement els tractaments i ho farem sempre que siga necessari, però és fonamental que la Diputació assumisca d'una vegada el paper de coordinació que li correspon en un tema que preocupa, i molt, als veïns de tota la comarca", agrega la regidora de Sanitat. "Afortunadament, l'activitat dels mosquits està descendint, però seguirem treballant en noves accions de futur que ens ajuden a prevenir i controlar aquestes plagues", conclou.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es