Inici

Normalització Lingüística programa una desena de noves accions per a fomentar l'ús del valencià entre els escolars

tornar Imprimir

dissabte, 24 de novembre de 2018

Sala de premsa, Normalització Lingüística

Reunió de Normalització Lingüística amb centres escolars

Normalització Lingüística programa una desena de noves accions per a fomentar l'ús del valencià entre els escolars

La Regidoria de Normalització Lingüística de Vila-real ha preparat una desena d'accions i campanyes destinades a fomentar el coneixement i l'ús del valencià entre els escolars al llarg de l'actual curs lectiu 2018-2019. El regidor, Santi Cortells, i les tècniques de l'àrea han mantingut una reunió amb els responsables dels centres educatius de la ciutat per a presentar-los la nova programació prevista per als pròxims mesos i prendre nota de les opinions sobre el funcionament de les actuals activitats i recaptar suggeriments i peticions dels docents amb la finalitat de seguir millorant l'organització de la Regidoria. 

Entre les iniciatives que impulsa el departament que dirigeix Cortells, destaca el programa radiofònic escolar Ràdio-activitat, que ha començat a organitzar-se de la mà dels centres educatius, que han rebut el CD corresponent amb els programes de l'edició anterior.  La reunió també ha servit per a presentar el model per a aquest 2018 de cartes als Reis d'Orient que cada any elabora la Regidoria  i que es difondrà entre els alumnes dels centres educatius fins a tercer de primària, i s'ha donat a conéixer la guia educativa municipal Recull 2019, que s'editarà el pròxim any amb tota la informació necessària per als pares i mares de xiquets en edat escolar.

Entre les novetats destaquen l'arribada del Bus de la Llengua, dins de la campanya "Sempre teua. La teua llengua", de la Generalitat Valenciana, que estarà a Vila-real del 10 al 14 de gener. També es tornaran a programar activitats de cinema i teatre en valencià. "El mes de març comptarem amb un cicle de cinema en valencià que enguany estarà adreçat al tercer cicle de primària, amb la pel·lícula Gru 3. El meu dolent preferit, que es projectarà els dies 4, 5 i 6 de març", indica l'edil. Així mateix, explica que "el 7 de març hi haurà una obra de teatre en valencià per a tercer i quart d'ESO, titulada @Rita_trobador, de la companyia Esclafit Teatre". 

D'altra banda, un any més es convoca el lliurament dels Premis Sambori, que igual que en les dues edicions anteriors s'espera que compte amb un doble torn per a donar cabuda a tots els assistents. "Tenint en compte l'èxit registrat en cada edició, ja l'any passat es va haver de programar la cita en dos torns per a facilitar l'assistència d'alumnes, pares i mares i enguany, a causa de la gran afluència, tornem a organitzar dues sessions, segons el nivell", apunta Cortells, que agrega que en la programació també s'inclouen dues exposicions per a alumnes de secundària, que s'anunciaran pròximament i que "a més d'estar obertes als centres educatius, també podran ser visitades per qualsevol ciutadà que ho desitge", indica l'edil. 

Finalment, s'han presentat els resultats del Correllengua 2018 i, a banda de valorar de manera conjunta el funcionament, s'ha parlat sobre la data de la pròxima edició i s'ha fet coneixedors els centres de la campanya del Voluntariat pel valencià. "La programació està subjecta a variacions, sempre tenint en compte tots els suggeriments recollits en aquesta fructífera reunió, que estem segurs que ens ajudarà a seguir millorant la nostra gestió en aquest àmbit", conclou Cortells.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es