Inici -> Àrees -> Cultura -> Programació -> Notícies culturals

Vila-real, preparada per a vibrar amb la VI Setmana Tàrrega

tornar Imprimir

dimecres, 5 de desembre de 2018

Sala de premsa, Cultura

Presentació de la Setmana Tàrrega 2018

Vila-real, preparada per a vibrar amb la VI Setmana Tàrrega

Vila-real es prepara per a celebrar la VI Setmana Tàrrega, un festival internacional organitzat per l'Institut per al Desenvolupament Musical (IDM) amb el patrocini de l'Ajuntament de Vila-real i la col·laboració de Marina d'Or i Royal Classics. Com cada any, en aquesta edició es donaran cita alguns dels més destacats solistes internacionals per a interpretar les composicions de Tàrrega en la seua terra natal. 

Enguany, el festival compta amb la presència del guitarrista brasiler Bartholomeu Wiese, professor a la Universitat Federal de Rio de Janeiro i guardonat amb tres premis Sharp, com una de les referències de la guitarra a Amèrica Llatina. Al costat d'ell, Philippe Vila, el músic francés especialista en repertori romàntic i convidat regularment a principals institucions musicals com l'Acadèmia Chopin de Varsòvia, el Forum de Viena i el Royal College de Londres.

Un dels grans esdeveniments d'aquesta edició serà la presentació al públic de la Serenata española, una obra atribuïda a Tàrrega després de l'estudi de Jesús Saiz Huedo d'un manuscrit de 1902 i la seua posterior edició crítica. Davant la gran expectació generada per aquesta novetat, Jesús Saiz interpretarà l'obra durant la Gala Tàrrega que tindrà lloc a l'Auditori de Vila-real el diumenge 16 de desembre a les 19.00 hores. En la gala també es donaran cita els solistes internacionals Wiese, Vila i Óscar Ebro, natural de Vila-real però establit a Berlín, que s'ha convertit en un dels guitarristes amb més projecció de la seua generació. Estaran acompanyats per una selecció de ballets d'escoles de dansa i un orfeó de cors infantils de Vila-real -quasi un centenar de joves artistes- que se sumaran a l'homenatge a Tàrrega.

Una altra de les grans novetats d'aquesta edició és que el concert Integral Tàrrega se celebrarà en un lloc on va actuar Francesc Tàrrega: la seu de la Comunitat de Regants. Es recupera amb aquesta iniciativa la història viva del mestre, i se li ret homenatge en els mateixos llocs en els quals ell mateix va estar present amb la seua guitarra i la seua música. Aquesta circumstància fa més emocionant l'actuació, que tindrà lloc el dissabte 15 de desembre a les 19.00 hores, seguint a continuació la presentació del nou disc d'Ana Archilés dedicat a Tàrrega.

Finalment, es consolida la presència dels concerts didàctics i activitats en diversos centres educatius, que tindran lloc del dilluns 10 al divendres 14 als IES Broch i Llop, IES Miralcamp i IES Francesc Tàrrega i els col·legis Pintor Gimeno Barón i Botànic Calduch, per a donar a conéixer la música i la figura del compositor.

Aquesta proposta se suma a altres iniciatives planificades dins del Mes Tàrrega, que organitza la Regidoria de Cultura, que compta amb l'activitat Coneixes Tàrrega?, durant el matí del dia 14 a l'Auditori, per a escolars de primària, que continuarà amb la presentació de la biografia del músic, a càrrec d'Adrián Rius, que tindrà lloc a la Comunitat de Regants. Posteriorment, se celebrarà la tradicional marxa cívica fins al bust del compositor al carrer de Bayarri i a la casa natalícia, on se li retrà homenatge, acte que finalitzarà amb un concert dels alumnes del Conservatori Mestre Goterris a l'Auditori.

El regidor de Cultura, Eduardo Pérez, i l'organitzador de la Setmana Tàrrega, David Eres, han convidat a participar en tots els esdeveniments, l'objectiu principal dels quals és "fer-li justícia a l'artista més il·lustre de la ciutat, dins i fora de les nostres fronteres", en paraules de Pérez. Eres destaca la talla dels intèrprets internacionals que actuaran, "amb un nivell d'excepció".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es